Menu
A+ A A-

Arjen nopeat reseptit

Keväinen espanjalainen tortillamunakas

espanjalainen kevattortilla2Tortilla-nimi esiintyy niin meksikolaisessa kuin espanjalaisessakin keittiössä. Espanjassa sillä tarkoitetaan munakkaan kaltaista paistosta, jota olen aiemmin tehnyt lisäämällä viipaleita keitetyistä perunoista. Tämä kokeilu sai alkunsa, kun Moco-marketin omistaja kertoi omasta versiostaan Avotakassa. Kas tässä oma versioni, suosittelen - kumpaakin!

Tarvitset:
6 kananmunaa
1-2 vartta kevätsipulia
2 dl maitoa, soija- tai esim. kauramaitoa
2 parsaa (puinen tyvi poistettuna)
kourallinen kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
iso kourallinen pinaattia
pala fetaa
suolaa ja mustapippurirouhetta

Tee näin:
1. Pilko yrtit. Sekoita kananmunat, maito ja mausteet sekä lisää yrtit ja pinaatti seoksen joukkoon.
2. Kaada seos voideltuun vuokaan. Murra fetajuustosta lohkoja tasaisesti tortillan päälle ja lisää puolitetut kirsikkatomaatit.
3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on jähmettynyt ja saanut hieman väriä.

Kesä lautasella: uudet perunat, parsa ja lohi

kesainenannosKun ulkomaiset uudet perunat tulevat huhtikuun aikoihin kauppoihin, eivätkä maksaa kuin pari euroa kilolta, silloin on viimeistään pakko ottaa etumatka kesään. Sanoi kotimaisten uusien perunoiden odottajat mitä hyvänsä. Miksi kieltää itseltä tätä iloa, vaikka eivät ne tietenkään lyö laudalta kotimaisia. Ja tällä kertaa ei kannata reseptin tarvelistaa katsoa kulmat kurtussa: poimi haluamasi ja lisää jääkaapin tai tarjousten löydät tilalle.

Tarvitset:
pala kypsää lohta (itse kypsensin fileen uunissa n. 20-25 min 200 astetta, pippurilla ja suolalla maustettuna)
uusia perunoita (kotimaisia silloin kun niitä saa)
puntti parsaa
pari kananmunaa
kirsikkatomaatteja
muutama salaatinlehti
herneitä (pakasteetkin käy)
pala fetajuustoa

Tee näin:
1. Paloittele valmiiksi kypsennetty kala reiluiksi lohkoiksi.
2. Paista suolalla maustetut parsat paistinpannulla.
3. Keitä kananmunia 6 minuuttia kiehuvassa vedessä.
4. Keitä uudet perunat (keitto-ohjeet löytyvät täältä
5. Kun kaikki ovat kypsiä, lohko perunat puolikkaiksi tai neljään osaan ja asettele niiden päälle parsat, tomaatit, lohi ja halkaistu kananmuna.
kesainenannos2

Terveellinen tacopapusalaatti

tacopapusalaattiKolme avokadoa jäämässä käyttämättä ja kaapissa papuja yli tarpeen. Niistä syntyi tämän illallisen juju. Hieman epäilytti, mutta huh kuinka hyvää - myös niille, jotka ovat pavuille nirsoja. Tacosalsan seuraksi voi tehdä tonnikalapastasalaatin, jos haluaa useampia makuja tarjolle (katso resepti täältä).

Tarvitset:
3 avokadoa
2 tomaattia
1 purkki valkoisia papuja
1 punasipuli
lehtipersiljaa
salaattia
maissilastuja
2 rkl viinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
mustapippurirouhetta
ripaus sokeria
(tacosalsakastiketta tarjoiluun)

Tee näin:
1. Kuutioi avokadot, tomaatti ja sipuli sekä silppua persilja.
2. Lisää kuutioidut ainekset sekoituskulhoon. Valuta ja huuhtele pavut ja lisää ne muiden aineksien joukkoon. Lisää viinietikka, oliiviöljy sekä mausteet. Sekoita kevyesti.
3. Levitä salaatti tasaisesti tarjoilukulhon pohjalle ja reunoihin. Lisää vihannessekoitus kulhon keskelle sekä maissilastuja reunoille.

Käy tykkäämässä meitä Facebookissa, niin saat vinkit aina heti tuoreeltaan. Helppo tapa säästää rahaa ja syödä hyvin. Löydät meidät myösTwitteristäPinterestistäGoogle+ -sivuilta ja Instagramista.  #ruoka ja juoma.

Hyvää ruokaa kiireestä huolimatta: broilerkastike pastalle

valmisbroilerkastikeKiireessä voi hyvin ottaa paistovalmiit tuotteet käyttöön ja nopeuttaa ruoan valmistumista. Tässä on käytetty Stockmannin valmiiksi maustettuja ja paistovalmiita broilerfileitä, jotka paistettiin ja lisättiin kastikeainekset suoraan joukkoon. Kyllä maistuu!

Tarvitset:
2 valmiiksi maustettua broilerfilettä
1 prk kevyttä soijakermaa tai muuta ruokakermaa
n. 8 kirsikkatomaattia
2 vartta kevätsipulia silputtuna
1 valkosipulin kynsi silputtuna
0,5 paprika suikaleina
suolaa
mustapippurirouhetta
(1 tl sinappia)

Tee näin:
1. Paista broilerfileet kummaltakin puolelta paistinpannulla.
2. Lisää kastikeainekset. Säilytä osa sipulisilpusta ja lisää ne valmiiseen annokseen.
3. Tarkista mausteet ja tarjoile esimerkiksi pennepastan kanssa.

Klassinen minestronekeitto kolmella tapaa

minestrone2Teimme klassisesta vihanneskeitosta oman version, jonka innoittajina ovat Jamie Oliverin minestronekeitto ja omat mieltymyksemme italialaisesta makumaailmasta. Teimme kylkeen version myös pekonin ystäville ja tämä sopii myös gluteenitonta ruokavaliota suosiville.

Kaikki voivat syödä samasta kulhosta, koska rapean pekonisilpun voi lisätä halutessaan annoksen päälle ja pasta on gluteenitonta.

Tarvitset:
(3 siivua luomupekonia)
2 punasipulia
2 valkosipulin kynttä
4 pientä porkkanaa
6-8 perunaa
oliiviöljyä
reilu 1 dl punaviiniä
2 kpl 400 g tomaattisäilykettä
400 g säilöttyjä papuja
8 dl vettä
1,5 kana- tai vihannesliemikuutiota
2 laakerinlehteä
1-2 rkl Worcestersauce-kastiketta
n. 150 g pastaa (käytimme gluteenitonta)
oliiviöljyä
(vajaa 1 rkl sokeria)
0,5 rkl kuivattua oreganoa
mustapippurirouhetta
0,5 dl silputtua tuoretta basilikaa
parmesaanijuustoa

minestrone1Tee näin:
1. Kuutioi juurekset. Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää kana- tai vihanneskuutiot sekä laakerinlehdet. Anna kiehua hetken.
2. Jos haluat pekonipaloja keiton lisukkeeksi, kuutioi ne ja paista pannulla rapeiksi. Voit jatkaa samalla pannulla tai aloittaa uudella pannulla sipuleiden ja porkkanoiden hauduttamisen. Anna hautua hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes juurekset ovat melkein kypsiä. Lisää viini ja anna kiehahtaa.
3. Lisää punaviinissä haudutetut juurekset, kuutioidut perunat ja purkitetut tomaatit liemineen kattilaan liemen sekaan. Anna kiehua noin 15 minuuttia.
4. Lisää pavut (liemineen, jos keitto kaipaa lisää nestettä) ja Worcestersauce-maustekastike sekä halutessasi sokeri, kuumenna kiehuvaksi ja lisää pasta.
5. Anna kiehua, kunnes pasta on kypsää 10-12 minuuttia (katso pakkauksesta tarkempi ohjeaika). Lisää oregano ja mustapippurirouhe sekä puolet basilikasilpusta.
4. Tarjoile lisukkeena hyvää leipää, paistettua pekonisilppua, parmesanlastuja, basilikaa, oliiviöljyä ja turkkilaista jogurttia, creme frecheä tai smetanaa, josta jokainen voi valita haluamansa oman mieltymyksen mukaan.

Terveellinen välipala: avokadoleipä

AvokadoleipaNopea, terveellinen ja herkullinen välipala. Jos tarvitset jotain syötävää kiireessä, tämä on täydellinen.

Tarvitset:
1 kypsä avokado
2 palaa paahtoleipää
1 tomaatti
suolaa & pippuria

Tee näin:
1. Paahda leivät leivänpaahtimessa.
2. Halkaise avokado kahtia ja poista kivi. Poista sisus lusikalla ja levitä esimerkiksi haarukan avulla paahtuneen leivän päälle. 
3. Lisää suolaa ja pippuria ja pari viipaletta tomaattia päälle, nauti!

Lohikeitto thai-tyyliin kookoksella

lohikeitto2Kermaan tehty lohikeitto on suomalainen klassikko, mutta se sopii minusta paremmin kesään ja uudesta sadosta tehdyillä raaka-aineilla valmistettuna. Tämä lämmittävä thaimaalainen yllätys istuu Suomen talveen täydellisesti.

Tarvitset:
8 perunaa
2 porkkanaa
2 sipulia
1,25 l vettä
2 laakerinlehteä
pieni pala inkivääriä
0,5-1 tl kokonaisia rosepippureita
300 g lohikuutioita
1 prk esim. Alpro kookoskermaa
2 rkl soijaa
ripaus cayennepippuria
pari vartta kevätsipulia

lohikeitto1Tee näin:
1. Pese, kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja sipuli. Kaada vesi kattilaan ja lisää pippurit ja laakerinlehdet. Keitä kunnes juurekset ovat lähes kypsiä.
2. Lisää lohikuutiot, kookoskerma, soija ja inkiväärisilppu. Pilko kevätsipuli silpuksi ja lisää puolet silpusta keittoon.
3. Keitä noin 10 minuuttia.

Tomaattinen pasta-jauhelihakeitto

Pastakeitto3Kylmän päivän lämmittäjä, kiireisen arjen pelastaja: pastakeitto. Puolessa tunnissa syntyy iso kattilallinen ihanan höyryävää keittoa.

Tarvitset:
350-400 g hyvää jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl oreganoa
1 purkki valmista pastakastiketta (esim. Mutti tomaatti-parmesan)
0,5 l kanalientä (esim. 2 kanaliemikuutiosta keitetty)
0,5 purkkia soijakermaa
300 g kookasta pastaa
0,5 dl tuoretta basilikasilppua
oliiviöljyä paistamiseen

Pastakeitto1Tee näin:
1. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää pilkottu sipulisilppu. Paista n. 3 minuuttia ja lisää jauheliha. Riko jauheliha varovasti reilun teelusikan kokoisiksi kimpaleiksi, ei muruiksi. Paista kunnes jauheliha ei ole enää punertavaa.
2. Lisää pilkotut valkosipulinkynnet, suola, pippuri ja oregano.
3. Kaada seos kattilaan ja huuhtele paistinpannu kanaliemellä, jotta saat kaikki maut mukaan. Kaada kanaliemi ja tomaattikastike kattilaan ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
4. Sekoita hiljalleen kaatamalla ja hyvin sekoittaen soijakerma keiton joukkoon. Lisää puolet basilikasilpusta ja pasta keittoon ja anna kiehua 10-12 minuuttia, kunnes pasta on al dente eli se on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa. Tarjoile basilikasilpun ja hyvän leivän kanssa.
Pastakeitto2

Terveellistä ja nopeaa arkiruokaa: talvipasta lohesta

talvipastaUlkoilma viilenee ja aurinkoa näkee enää hetken päivässä. Täydellinen hetki kokata jotain kalaruokaa, josta saa tärkeitä omega3-rasvahappoja ja d-vitamiinia. Lisää terveellisiä aineksia ovat tomaatit, sipulit ja pinaatti. Inspiroiduin kesäpastan tekomenetelmästä ja niinpä nimesin tämän talvipastaksi. Taisi syntyä uusi suosikkimme.

Tarvitset:
n. 400 g lohifilee (mielellään pyrstöpala, myös esim. nieriä sopii)
penne- tai tagliatellepastaa
3 tomaattia (saa olla ylikypsiä)
3 sipulia
1 valkosipulin kynsi
1 pkt pinaattia
1 prk kookoskermaa (tai 2 prk alpro soijakermaa)
mustapippuria
suolaa
Tarjoiluun: tuoretta basilikaa ja Västerbotten- tai parmesanjuustoa.

Tee näin:
1. Kuumenna pieni nokare voita tai pari ruokalusikallista oliiviöljyä paistinpannussa. Mausta kalan lihapuoli suolalla ja mustapippurilla.
2. Paista nahka paistinpannua vasten hetki, kunnes nahka on mahdollista irrottaa. Käännä kalafilee nahkapuoli ylöspäin ja irrota nahka veitsen ja haarukan avulla. Mausta myös tämä puoli suolalla ja mustapippurilla, anna paistua vielä hetken, kunnes kalan liha lohkeilee veitsellä kokeiltaessa eli kala on kypsä.
3. Pilko sipulit, valkosipuli ja tomaatit. Lisää toiselle paistinpannuun tai pataan pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Lisää pilkotut vihannekset ja kuullota kevyesti. Lisää kookoskerma (tai soijakerma) ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Pieni kalafile haarukkapaloiksi ja lisää kastike. Anna hautua pienellä lämmöllä.
4. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan, valuta ja kaada suureen tarjoilukulhoon.
5. Lisää kalan ja kastikkeen päälle pinaatit. Määrä näyttää aivan liian suurelta, mutta painelemalla lehtiä kastikkeeseen, ne vähitellen kutistuvat aivan olemattomiin. Kaada kastike pastan päälle.
6. Koristele tuoreella basilikalla ja juustolastuilla tai tarjoile niitä sekä mustapippuria lisukkeina.

Sushia voi tehdä purkkitonnikalastakin, herkkua!

tonnikalasushiSushin tekeminen vaatii näppäryyttä ja aikaa, tämän ei. Aineksetkin ovat sellaisia, että niitä voi säilytellä kaapissa odottelemassa sopivaa hetkeä. Hieman saattavat hajota välillä käsiin, kun tikuilla yrittää soijassa kastaa, mutta ei haitannut.

Pyöritellessä tuli loput ainekset syötyä ihan sellaisenaan lusikallakin, kun ei malttanut odottaa. Vahva suositus, vaikka illanistujaisiin.

Tarvitset:
3 dl sushiriisiä
4 dl vettä
2 rkl riisiviinietikkaa (löytyy kaupoista yleensä sushitarvikkeiden, ei etikoiden joukosta)
vajaa rkl hienoa sokeria
vajaa tl suolaa
1 prk tonnikalaa (vedessä tai öljyssä säilöttyä)
50 g kevätsipulia
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl soijakastiketta
0,5-0,75 dl kevytmajoneesia
Tarjoiluun: soijakastiketta ja halutessa wasabia

Tee näin:
1. Keitä sushiriisi pakkauksessa olevien ohjeiden mukaan kypsäksi, valuta ja jäähdytä.
2. Lisää riisin sekaan hyvin sekoittaen suola, sokeri sekä etikka.
3. Valuta tonnikalapurkista nesteet pois ja kaada tonnikala erilliseen kulhoon. Lisää joukkoon sipuli, majoneesi sekä mausteet.
4. Ota ruokalusikalla kukkurallinen annos riisiä ja muotoile puristamalla pitkulaiset ja tiiviit riisipallot.
5. Pursota kakkupursottimella tai lusikalla levittämällä riisipallojen päälle kalaseosta ja koristele sipulisilpulla.
6. Kaada soijakastiketta pieneen kulhoon tarjoilua varten. Voit lisätä tarjoiltavaksi lisäksi wasabia tai säilöttyä inkivääriä.

Mausteinen kurpitsasosekeitto fetalla

kurpitsakeittoMakusinfonia, jossa on mausteisuutta, raikkautta ja hunajamaista pehmeyttäkin. Sellainen syntyi tällä kertaa ja täytyy sanoa, että tästä tuli paras sosekeittoni tähänastisista.

Tarvitset:
750 g keltaista talvikurpitsaa
7 dl vettä
1 kanaliemikuutio (tai kasvisliemi)
2 porkkanaa
2 perunaa
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
vajaa tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl chilikastiketta (makea)
1 appelsiini
oliiviöljyä paistamiseen
pala fetajuustoa

kurpitsakeittoaineksetTee näin:
1. Leikkaa kurpitsasta kuori pois ja poista sisälmykset eli malto. Kuutioi peukalonpään kokoisiksi paloiksi (yht. 500-750 g).
2. Pilko sipulit ja valkosipulit, kuullota ne kullanruskeiksi paistinpannulla oliviiöljytilkassa.
3. Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan ja lisää liemikuutio.
4. Lisää kiehuvaan liemeen kurpitsakuutiot. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat, lisää ne kurpitsojen joukkoon. Anna kiehua hiljalleen kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä.
5. Anna keiton jäähtyä hetken ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä pienissä osissa. Tarjoile keitto fetajuustolohkon tai -murujen kanssa.

Flatbread maistuu aina

Flatbread valmisFlatbread on matala itsetehty leipä, joka paistetaan yhtä aikaa päällysteiden kanssa. Todella kätevä ja nopeasti koottava iltapala tai juhlien tarjoiluun.

Leipätaikina onnistuu puukauhalla tai veitsellä vaivaamalla kulhossa, ilman taikinaisia käsiä. Päälle sipaisu valkosipuliöljyä, ilmakuivattua kinkkua ja vuohenjuustoa sekä parmesanjuuston raastetta. Lisäksi voi lisätä sinihomejuustoa nokareina päälle sekä kananmunia. Uuniin ja lopuksi päälle kevyesti mustapippuria, suolaa ja vuonankaalia (tai rucolaa).

Tarvitset:
1/3 tuorehiivapaketista
1,5 dl kädenlämpöistä vettä
pari ruokalusikallista oliiviöljyä
0,5 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 pkt parmankinkkua
vuohenjuustoa (+ sinihomejuustoa)
parmesanraastetta
pari kourallista vuonankaalia

FlatbreadTee näin:
1. Kaada vesi leivontakulhoon ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita kunnes hiiva on liuennut veteen.
2. Lisää loput ainekset ja vaivaa reippaasti, kunnes taikina on tasaista ja siinä on hyvä sitko.
3. Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä ja vedottomassa paikassa.
4. Kauli kolme pitkulaista leipää ja pirskottele päälle valkosipulilla maustettua oliiviöljyä (silppua 1 valkosipuli noin puoleen desiin öljyä ja anna seistä hetken ennen käyttöä).
5. Asettele kinkkusiivut ilmavasti kierteillä leivän pinnalle, murenna vuoheenjuustoa peukalonpään kokoisina lohkoina ja lisää päälle parmesanjuuston raastetta. Lisää halutessasi myös sinihomejuustoa, esim. aurajuustoa.
6. Käännä leivän reunoja hieman rullalle, jolloin kananmuna pysyy paremmin kyydissä. Riko kaksi kananmunaa kullekin leivälle ja paista noin 7 minuuttia 250-asteisessa uunissa. Huom. leivän ei ole tarkoitus ruskistua, riittää että se kypsyy. Liika paistaminen kovettaa muuten kuohkean leivän.
7. Tarjoile suolalla ja mustapippurilla maustettuna ja nosta päälle reilusti vuonankaalia. Tarjoile kokonaisena tai coctail-tarjottavaksi siivuina hyvän punaviinin kerra. Juhlat voi alkaa!

Vinkki! Herkullinen flatbread syntyi myös grillatun broilerin jämistä.

Flabread broiler

Pikaruokaa: Flat feta tortilla

flat feta tortillaTortillat ovat edullinen ja nopea hätävara. Pakastimesta on helppo ottaa tarvittava määrä esiin ja ne sulavat nopeasti. Tällä kertaa syntyi huikean herkullinen ja terveellinenkin iltapala ylijääneestä bolognesekastikkeesta ja paistetusta jauhelihasta. Ei taaskaan hävikkiä tässä taloudessa, kummatkin purkit tuli käytettyä=) Kokoa omasi jääkaapin sisällön mukaan.

Tarvitset:
Tortillalettuja
Lihaa, kalaa, kanaa, kinkkua tms. (mitä kaapista löytyy)
Keltasipulia
Kevytsipulia
Fetajuustoa (oma suosikkini on Patros, ei kevytversio)
Tomaattia
Ketsuppia
Tuoretta oreganoa
Mustapippuria

Tee näin:
1. Levitä tortillaletuille kevyesti ketsuppia tai Rosson kastiketta (resepti täältä) ja sen päälle täyte. Tässä tapauksessa sai pari tortillaa kevyen kerroksen bolognesekastiketta ja loppuihin lisättiin paistettua jauheliha-sipuliseosta.
2. Levitä päälle tomaattiviipaleita ja sipulirenkaita sekä kevätsipulisilppua.
3. Lado päällimmäiseksi ohuet siivut fetajuustoa. Halutessasi voit korvata kokonaan tai osittain fetan juustoraasteella.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Seuraa ettei reunat pääse paistumaan liian tummiksi.
5. Rouhi pintaan mustapippurirouhetta ja ripottele päälle tuoretta oreganoa.

Parsaa, pastaa ja parmesaania

Italialaisia makuja lautasella: pastaa, esimerkiksi pieniä orecchietteja, parsaa, kananmunia ja parmesaania. Lyömätön yhdistelmä!

Tarvitset:
400 g pastaa
1 kg vihreitä parsoja
2-3 salottisipulia
4 kananmunaa
parmesaania
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Tee näin:
1. Kuumenna loraus öljyä (extra vergine) padassa, lisää suola, pari ruokalusikallista vettä ja paista silputut sipulit kullanruskeiksi. Varo etteivät kypsenny liikaa.
2. Napsauta parsoista kova tyvi pois ja kuori tarvittaessa. Pilko n. 3 cm paloiksi. Lisää parsat ja 8 dl vettä sipuleiden joukkoon. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin puoli tuntia.
3. Kun parsat tuntuvat pehmeiltä (ei kuitenkaan ylikiehuneilta). Kaada lähes kaikki vedet pois siten, että pohjalle jää vain tilkka keitinlientä.
4. Kuori keitetyt kananmunat ja pilko munanleikkurilla tai haarukalla hakkelukseksi.
5. Keitä pasta ohjeen mukaan ja sekoita parsan joukkoon. Mausta mustapippurilla ja parmesaaniraasteella. Lisää annoksen päälle munahakkelusta.

Pizza onnistuu myös jauhottomana

pizza fetaIlman hiilihydraatteja, paljon proteiineja. Haluat vältellä jauhoja tai tehdä gluteenitonta pizzaa ilman erikoisjauhoja, kokeile tätä.

Tarvitset:
5 kananmunaa
suolaa

Tee näin:
1. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää lopuksi keltuaiset varovasti joukkoon. Mausta suolalla.
2. Voitele leivinpaperi öljyllä ja kaada munaseos tasaiseksi kerrokseksi pellille.
3. Paista pizzapohjaa 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
4. Lisää haluamasi pizzapäällysteet ja paista pizzaa vielä 15-20 minuuttia.

Vinkki! Rosson pizzakastikkeen ja perinteisen pizzan (kuvassa) ohjeen löydät täältä. Tässä jauhelihapizzassa korvattiin osa juustosta fetajuustolla ja käytettiin erityisen paljon pihvitomaattiviipaleita ja sipulirenkaita. Pizza ei välttämättä ole se epäterveellisin ruoka=)

Vaihtelua ruokiin: broilermuhennos leivillä

broilerleivatOstan mieluiten aina fileitä tai minuuttipihvejä, en suikaleita. Ja aina maustamattomina. Tällä kertaa tuli ostettua pari pakettia Kariniemen broilersuikaleita, ja tällaista pikaruokaa iltaselle niistä syntyi. Hyvää oli, ellei erinomaista!

Tarvitset:
400 g broilersuikaleita
2 dl kookosmaitoa, kermaa tai soijakermaa
mausteeksi suolaa, mustapippuria, garam masalaa

Moniviljapaahtoleipiä
ketsuppia
2-4 parsaa
juustoraastetta
vuonankaalia, friseesalaattia tai pinaattia

Tee näin:
1. Paista broilersuikaleet, mausta ja lisää kerma tai kookosmaito.
2. Paista parsoja kevyesti ja mausta suolalla sekä pippurilla tai keitä suolavedessä.
3. Kokoa leivät: päälle ketsuppia, broilermuhennosta, puolikas parsa tai useampi ja päälle juustoraaste.
4. Paista uunissa 200 asteessa 10 minuuttia. Koristele tuoreella salaatilla, kuvassa miellyttävän mieto vuonankaali.

broilerleivat2 iso