Menu
A+ A A-

Kreikkalaiset lihapullat ja fetadippi

Kreikkalaiset lihapullat dippikastikeMakumatkan Kreikkaan onnistuu tällä yhdistelmällä. Lihapullat ja fetalla maustettu dippi sopivat ihanasti yhteen, kun ne tarjoavat fetaa kahdessa eri muodossa - sulatettuna ja kylmänä. Herkullinen dippikastike sopii sellaisenaankin esimerkiksi tuoreen leivän kanssa tarjottuna. Myös tavallinen pitkä valkoinen riisi sopii tähän annokseen.

Öljyyn säilötyt, aurinkokuivatulla tomaatilla maustetut salaattijuustokuutiot sopivat tähän reseptiin hyvin. Silloin kannattaa käyttää oliviiöljyn sijasta säilykkeen maustunutta öljyä.

Tarvitset:
500 g hyvää jauhelihaa (nauta tai lammas sopii hyvin)
1 kananmuna
2 rkl tuoretta silputtua tai 1 rkl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa
mustapippuria
2 kukkuraista ruokalusikallista fetakuutioita
2 rkl oliiviöljyä

Kastikkeeseen
2 dl turkkilaista jogurttia
2-3 kukkurallista ruokalusikallista fetakuutioita
oliiviöljyä
oreganoa

Tee näin:
1. Murskaa feta haarukalla muruiksi ja sekoita se kulhossa muiden ainesten joukkoon. Sekoita.
2. Tee kahden ruokalusikan avulla kvenellejä tai tee kepakkoja tai lihapullia.
3. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä paistinpannulla ja paista kvenellit tai lihapullat tasaisen ruskeiksi. 
4. Murskaa fetakuutiot murusiksi ja sekoita jogurttiin. Kaada tarjoiluastiaan ja kaada pinnalle hieman oliiviöljyä ja ripottele koristeeksi oreganoa.