Menu
A+ A A-

Nopea pizza grillissä valmistettuna

Grillipizza1Joskus voi ruoanlaitossa tehdä oikoreittejä. Tämä idea syntyi siitä, kun kuumana iltana mietittiin mitä syötäisiin illalliseksi. Jääkaapista löytyi valmispizza-ainespaketti, jossa oli viimeinen käyttöpäivä lähestymässä - siitä siis laitetaan.

Tietysti sama idea pätee ihan itse tehdylle pizzapohjalle ja kastikkeellekin, tai miksei jopa rieskalle tai revitylle ruisleivälle tehtynä. Älä hukuta pizzaa juustoihin, vaan käytä muutamia lohkoja siellä täällä. Sama pätee muihinkin aineksiin, ne maistuvat paremmin isoimpina sattumina kuin tasaiseksi levitettynä silppuna.

Grillipizza2Tarvitset:
pizzapohja (me käytimme valmiiksi kaulittua pizzapohjaa pizzakastikkeineen)
tomaattikastike (tai ketsuppia)
tomaattia
sipulia ja sipulinvarsia
muutama kinkkusiivu
juustoa (me käytimme englantilaista cheddaria, Oltermannia ja fetajuustoa)
tuoretta rucola-salaattia

Tee näin:
1. Muotoile pizzapohja valurauta-alustan tai pizzakiven muotojen mukaan.
2. Lisää pizzakastike.
3. Lisää sipuli- ja tomaattisiivut sekä kinkkua.
4. Asettele juustopalat tasaisesti koko pizzalle.
5. Paista grillissä pienellä tulella, kansi kiinni ja tarkkaile, ettei pohja pääse alta ruskistumaan liikaa.
6. Lisää rucola valmiin pizzan päälle.