Menu
A+ A A-

Miten couscous-salaatista saa maistuvan?

couscous salaattiCouscousia helpompaa raaka-ainetta saa hakea. Silti olen lukuisat kerrat pettynyt sen liian arkiseen ja mitättömään luonteeseen. Lopulta onnistuin, eikä se ollut vaikeata vaan vaati vain pari niksiä. Näin couscous palasi keittiön kaapin perusvarustukseen.

Couscousin sekaan pitää pilkkoa vihanneksia siten, että niitä on lähes puolet. Allaolevalla määrällä syntyy noin 6 henkilön salaatti. Salaatti maistuu hyvin vielä seuraavanakin päivänä, jopa kylmänä.

Tarvitset:
2 dl couscousia (mielellään kokojyvää)
reilut 2 dl vettä
suolaa
mustapippuria
tomaattia
sipulia/sipulinvarsia
kurkkua
oliiviöljyä
(myös esimerkiksi maissi ja herneet sopivat tähän salaattiin)
maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä

Tee näin:
1. Keitä vesi. Kaada couscous kulhoon ja kaada 2 dl kiehuvaa vettä päälle. Peitä kannella tai foliolla. Säästä ylijäänyt vesi siltä varalta, että kaipaat couscousiin lisää kosteutta myöhemmin). Anna hautua paketin ohjeen mukaan.
2. Pilko vihanneksia lähes sama määrä kuin olet valmistanut couscousia.
3. Möyhennä valmis couscous kuohkeaksi esimerkiksi haarukalla ja lisää vihannekset, tilkka oliiviöljyä ja mausteet. Tarjoile jogurtin tai kermaviilin kanssa. Laita tarjolle myös oliiviöljyä ja mustapippuria niille, jotka haluavat niitä lisätä.

Vinkki! Couscous-salaatti sopii esimerkiksi grillilohen kanssa, kuten kuvassa (katso lohen ohje täältä).