Menu
A+ A A-

Syksyn sadonkorjuu: maistuva kesäkurpitsapizza

kesäkurpitsapizzaKesäkurpitsa toimii pitsan täytteenä mainiosti ja on kaupan päälle vielä terveellinen sekä edullinen vaihtoehto. Raaka-aineen maussa sinänsä ei ole luonnetta, mutta oikean kumppanin kanssa syntyy siitä maistuva täyte.

Jos haluat pizzan valmiiksi vauhdilla, käytä puoivalmistepakettia, jossa on valmis pohja sekä tomaattikastike.

Tarvitset:
kesäkurpitsakuutioita
pieni kourallinen choricon tai muun voimakkaan makkaran kuutioita tai voimakkaasti maustettua jauhelihaa tai lihakuutioita
Mausteet:
tuoretta tai kuivattua oreganoa
suola
mustapippuri
oliiviöljyä
pizzapohja
tomaattia
sipulia
juustoraastetta


Tee näin:
1. Kuumenna paistinpannulla oliiviöljy kuumaksi ja lisää makkara tai liha ja paista kevyesti.
2. Lisää kesäkurpitsakuutiot ja anna paistua välillä käännellen hiljaisella lämmöllä, kunnes kesäkurpitsat ovat kypsiä. Älä paista niitä liian pehmeiksi.
3. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Lisää oregano.
4. Valmista pizzapohja tai käytä puolivalmistetta.
5. Mikäli pizzapohjapaketin mukana ei ole valmiskastiketta, kiehauta sellainen paseeratusta tomaatista, johon lisätään mausteiksi puolikas lihaliemikuutio, mustapippuria ja suolaa.
6. Lisää tomaattikastike pizzapohjalle ja sen päälle kesäkurpitsaseos, tomaatti- ja sipuliviipaleita sekä hieman juustoraastetta. Jätä osa oreganosta tarjottavaksi tuoreena pizzan päällä.
7. Paista ohjeen mukaan uunissa tai grillissä.