Menu
A+ A A-

Vihreä lohi-avokadosalaatti

vihrea lohisalaattiJääkaapin inventaario on hyvä tehdä tasaisin väliajoin, koska muuten kaappiin unohtuu helposti pilaantumaan hyviä ruoka-aineksia. Käytä mielikuvitusta ja kokkaa. Tällaista herkkua syntyi oman jääkaapin aarteista.

Tarvitset:
grillattua lohta
basmatiriisiä
0,5 avokadoa
kurkkua
fenkolia
halloumijuustoa
retiisi
mustapippuria
oliiviöljyä

Tee näin:
1. Suikaloi kurkku ja fenkoli ohuiksi tikuiksi. Annostele fenkolia varovaisesti, sillä siinä on voimakas maku.
2. Viipaloi halloumijuusto 0,5 cm:n viipaleiksi ja paista kummallekin puolelle kaunis väri paistinpannulla kuumennetussa oliiviöljyssä (n. 1 rkl).
3. Kokoa salaattiainekset ja leikkaa juustohöylällä muutama viipale retiisistä koristeeksi väriä antamaan. Mausta kevyesti mustapippurirouheella ja lisää hieman oliiviöljyä.