Menu
A+ A A-

Lohta thaityyliin: chili-inkiväärilohi

chili inkivaari lohiKyllästyttääkö lohi? Kokeile välillä jotain aivan erilaista. Helppo resepti, joka loihtii esiin raikkaan eksoottisen maun. Näyttävämmän version saat, kun kuutioit kalan ja teet vartaita. Sitruuna marinoi lohen kauniin vaaleaksi.

Tarvitset:
Lohifilee (marinadi riittää noin puolikkaaseen)
2 pientä sitruunaa tai 2 limeä
1 valkosipulinkynsi
2 rl raastettua tuoretta inkivääriä
4 tl kalakastiketta
puolikas chili
mustapippuria

Tee näin:
1. Aseta lohifilee leivinpaperilla peitetylle uunivuoalle. Mikäli teet vartaita, valitse paksumpi pala fileestä. Poista nahka terävällä veitsellä ja kuutioi noin 3 x 3 cm kokoisiksi kuutioiksi. Laita puiset grillitikut likoamaan veteen noin puoleksi tunniksi, jotta ne eivät pala uunissa tai grillissä.
2. Purista sitruunoiden mehu pieneen kulhoon, raasta valkosipuli ja inkivääri joukkoon. Lisää kalakastike ja aivan pieneksi silpuksi leikattu chili sekä hieman mustapippuria.
3. Levitä seos lohen pintaan ja anna marinoitua noin 20 minuuttia.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai grillissä läpikypsäksi (ihanteellinen sisälämpötila on 48 astetta).