Menu
A+ A A-

Helppo, halpa ja herkullinen: Omenaherkku

omenaherkkuKotimaisista omenoista kannattaa tehdä sesonkiaikaan muutaman kerran tätä omenaherkkua, omenahyveenäkin tunnettua paistosta. Sokerin ja rasvan määrää säätämällä saat terveellisen välipalan tai jälkkäriherkun. Tarjoile maidon, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Tarvitset:
3-4 omenaa (mieluiten luomu)
4 dl kaurahiutaleita
100 g margariinia tai voita
vajaa dl sokeria
kanelia

Tee näin:
1. Vuoraa uunivuoka voipaperilla tai voitele hyvin.
2. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi kuorineen ja asettele vuoan pohjalle tasaiseksi pinnaksi.
3. Ripottele päälle kanelia.
4. Sulata margariini ja lisää voisula kaurahiutaleiden joukkoon. Lisää sokeri ja sekoita tasaiseksi ryynimäiseksi seokseksi.
5. Levitä kauraseos tasaiseksi kerrokseksi omenoiden päälle.
6. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia tai kunnes kunnes paistos on kullanruskeaa.