- Kategoria: Arjen nopeat
Miten makkarakeitto voi olla näin hyvää?
Tätä voisi sanoa taikasopaksi, sillä ei ole väliä kuinka ison kattilallisen tai padan sitä keittää, se loppuu aina kesken. Siitä pitävät nekin, jotka eivät makkarakeitosta pidä.
En osaa sanoa muuta syytä tällaiseen suosioon kuin kehittämäni makukombo. Vesimäiset, laihat litkut sikseen, tämän sopan pitää puhutella kaikilla makuaisteilla.
Sipulista ja ketsupista makeutta, sinapista happamuutta, lihaliemestä suolaisuutta ja umamia sekä pippurista tulisuutta. Maistele sopiva makuyhdistelmä välillä maistelemalla. Eri makujen pitää maistua kielen kärjellä, sivuilla, takaosassa. Siitä syntyy täyteläinen ja puhutteleva maku. Psst. pätee myös muihin ruokalajeihin.
Makkaraksi olen valinnut vaihdellen erilaisia, mutta niin se vain on, ettei Sinisen lenkin voittanut tässä tapauksessa ole. Tätä keittoa kannattaa valmistaa myös flunssakautena, sillä keitolla on potilasta voimistava vaikutus;)
Tarvitset:
2 litraa vettä
1,5-2 lihaliemikuutiota (mieluiten ilman nitriiniä)
1 Sininen lenkki -makkara
1 pussi keittojuureksia (tai käytä tuoretta porkkanaa, lanttua ja purjoa)
8 perunaa
2 sipulia
vajaa dl ketsuppia
1 rkl sinappia
mustapippuria
Tee näin:
1. Laita vesi kiehumaan ja lisää lihaliemikuutiot.
2. Pese ja kuori tarvittaessa perunat. Kuutioi ja lisää keitinveteen.
3. Kuori ja silppua sipulit ja lisää keittoon.
4. Kuori ja kuutioi makkara samankokoiseksi kuin perunat ja lisää keittoon.
5. Lisää ketsuppi, sinappi ja melko runsaasti mustapippuria. Muista kuitenkin, että mustapippurin maku voimistuu kuumetessa eli lisää mielummin loppuvaiheessa lisää kuin liikaa heti alussa.
6. Keitä hiljaisella lämmöllä noin 1 tunti. Lisää loppuvaiheessa keittojuurekset. Kuori välillä vaahto pois keiton pinnasta ja sekoita.
7. Nauti sinapin ja ruisleivän kera.
Kommentit