Menu
A+ A A-

Thaimaalainen Tom yam -kookoslohikeitto

tom yam kookoslohikeittoLämmittävä ja herkullinen keitto on yllättävän helppo tehdä. Makumaailma lämmittää ja vie sinut matkalle. Tarjoile keiton kanssa tuoretta hyvää leipää.

Lohen sijasta voi keiton tehdä sienistä tai tofusta ja se maistuu ihan sellaisenaankin. Kaapista ei löytynyt kasvis- eikä kanalientä, joten korvasin sen miedolla lihaliemellä, hyvin onnistui silti.

1 prk kookosmaitoa
1 l kana- tai kasvislientä
pieni pala tuoretta inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl Tom Yam -tahnaa
3 rkl kalakastiketta
1 limetin raastettu kuori ja 4 kaffir limetinlehteä
1 limetin mehu
400 g lohifilettä
50 g munanuudeleita

Annoksen koristeeksi:
korianteria
pala punaista chiliä

Tee näin:
1. Kuumenna kattilassa tilkka kookosmaitoa ja lisää joukkoon raastettu inkivääri ja valkosipuli. Anna seoksen kiehua noin 5 minuuttia.

2. Lisää loput kookosmaidosta, kana- tai kasvisliemi, kalakastike sekä limetin lehdet, limetinkuoren raaste ja Tom Yam –tahna.
Anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.

3. Paloittele nahaton ja ruodoton lohi kuutioiksi. Lisää lohi ja nuudelit keiton joukkoon, anna kiehua vielä noin 4 minuuttia. Tarjoile tuoreen korianterisilpun ja hienonnetun chilin kera.