Menu
A+ A A-

Retroruokaa - nakkikastiketta uunivuokaperunoilla

nakkikastikePitihän tätä kokeilla, kun äidin tekemästä ihanasta perunavuoasta jäi vielä vähän seuraavalle päivälle. Siitä se idea lähti. Joskus todella kauan sitten söimme useankin kerran aurajuustouuniperunoita nakkikastikkeella. Vähän tuunattiin, mutta hei, se toimii vieläkin!

Kastikkeeseen lisättiin paprikaa tuomaan rakennetta ja raikkautta, ja perunavuokaan muutama nokare Aurajuustoa, jonka jälkeen paistos käytettiin nopeasti uunissa. Lisänä keitettyjä ruusukaaleja ja tomaattia - sekä tietysti sinappia ja ketsuppia. Ihan retroa!

Tarvitset:
1 pkt esim. grillinakkeja
1 sipuli
pala punaista ja keltaista paprikaa
4-5 dl vettä
0,5-1 lihaliemikuutio
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl tomaattipyreetä
2 rkl soijaa
1 rkl paprikajauhetta
1 dl soijakermaa (ruokakermakin käy)
mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen

Tee näin:
1. Silppua sipuli, suikaloi paprikat ja pilko nakit. Kuumenna oliiviöljy ja kuullota sipulit ja nakit kevyesti. Lisää lopussa paprikat ja anna hautua hetki.
2. Sekoita vehnäjauhot tilkkaan vettä ja lisää paistoksen sekaan koko ajan sekoittaen. Lisää myös loput vedestä.
3. Murenna lihaliemikuutio kastikkeen joukkoon ja lisää loput mausteet sekä soijakerma. Anna hautua noin 15 minuuttia hiljalleen.

Vinkki: Vaikka pakasteena myydään valmiita sinihomejuustoperunoita, tekisin laatikon joko itse tai lisäisin kermajuustoperunoihin muutaman sinihomejuustonokareen. Juusto maistuu paremmalta, kun sitä ei ole sekoitettu tasaisesti vaan joukossa on sattumia.