Menu
A+ A A-

Meksikolainen kanakastike ja kasvismuhennos

meksikolainen kasvis kanakastikeVaikka tarveainelista näyttää pitkältä (itse inhoan sellaisia ruokia), on näistä suurin osa vain mausteita eli helppo lisätä. Ja jos jokin mausteista puuttuu, ei sekään haittaa.

Tätä voi tehdä kalan, lihan tai kanan päälle muhennokseksi tai syödä sellaisenaan, esimerkiksi tacoissa tai tortillan sisällä. Lopputulosta kehuttiin niin paljon, että tätä on tehtävä uudestaan - pian ja paljon!

Tarvitset:
400 g kanafileitä (maustamattomia)
2 paprikaa
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl fariinisokeria
1 tl pimento eli kuivattua paprikajauhetta
ripaus kanelia
2,5 dl vettä
0,5 kanaliemikuutiota tai 2 rkl kanafondia
1 tl suolaa
mustapippuria
2 dl crème fraichea tai kermaviiliä
2 rkl oliiviöljyä

Tee näin:
1. Paista broilerfileet kevysti kullanruskeiksi.
2. Suikaloi paprika ja silppua sipulit. Kuumenna oliiviöljyä paistinpannulla ja lisää silputut vihannekset. Anna hautua, kunnes ne ovat pehmeitä.
3. Kuumenna vesi ja lisää liemikuutio tai fondi. Lisää mausteet vihannesten joukkoon ja lisää kanaliemi.
4. Lisää lopuksi crème fraiche tai kermaviili ja tarkista onko suolaa ja pippuria riittävästi.
5. Sivele kevyesti oliiviöljyä uunivuoan pohjalle ja lado broilerfileet sen pohjalle. Kaada päälle kastike
6. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile riisin tai perunoiden kera.