Menu
A+ A A-

Ruokaisa lohimuhennosleipä

LohimuhennosleipaNopeasti syntyvä herkku illanistujaisiin tai välipalaksi. Jälleen yksi tapa tarjota kalaa niillekin, jotka sitä muuten eivät juuri syö. Ja kokille, joka ei juuri kalaa kokkaa.

Suosittelen kokeilemaan iänikuisen, joskin herkullisen, tillin sijasta myös muita loheen sopivia yrttejä. Jos yrttejä ei löydy tuoreena, käy sipaus kuivattuakin yrttiä.

Tarvitset:
lohisuikaleita
sipuli
kurkkua
paprika
creme fraichea tai kermaviiliä
suolaa
mustapippuria
tuoretta yrttiä, esim. basilikaa tai kirveliä
oliiviöljyä
hyvää tummaa leipää

Tee näin:
1. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna pari ruokalusikallista öljyä paistinpannulla ja lisää sipulisilppu. Anna kuullottua hetki.
2. Lisää lohisuikaleet (osta valmiina maustamattomia suikaleita tai leikkaa suikaleet itse) ja anna kypsyä keskilämmöllä sipuleiden kera. Lisää mausteet ja pari lusikallista creme fraichea.
3. Lisää leipäviipaleelle pari lusikallista lohimuhennosta. Lisää päälle lusikallinen creme fraichea sekä kurkku- ja paprikasuikaleita. Rouhi päälle hieman mustapippuria.