Menu
A+ A A-

Sesonkiruokaa: parsa-katkarapusalaatti

parsasalaattiTämä on kokeilemisen arvoinen ruoka. Helppo tehdä ja herkullinen maku, terveellistäkin! Parsa on tässä reseptissä valmistettu keittämällä, mutta sitä voi myös paistaa tai grillata.

Tarvitset:
500 g vihreää parsaa
katkarapuja
Kananmunia
kirsikkatomaatteja
lime tai sitruuna
parmesanraastetta
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä

Tee näin:
1. Ota kiinni parsan tyvestä ja keskiosasta ja napsauta poikki. Näin saat aivan tyviosan puumaisen osan poistettua.
2. Laita parsat kiehumaan kiehuvaan ja suolalla maustettuun veteen ja anna kiehua noin 5 minuuttia tai kunnes ne tuntuvat haarukalla pistettäessä kypsiltä, mutta vielä hieman rapsakoilta. Valuta vesi pois ja ripottele päälle hieman oliiviöljyä ja parmesanraastetta.
3. Nosta sulaneet katkaravun pyrstöt parsojen päälle ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
4. Keitä kananmunat lisäämällä ne kiehuvaan veteen ja anna kiehua 6 minuuttia. Kuori, halkaise ja lisää salaattiin.
5. Lisää tomaatit, sitruunanmehua ja hieman sitruunan tai limen raastetta.