Menu
A+ A A-

Mausteiset lammaslihapullat tomaattikastikkeessa

lammaslihapullat2Vaihtelua lihapulliin. Maku, joka vie Turkkiin tai Marokon maisemiin. Pannulla herätetyt mausteet saavat lihapulliin ihanan aromaattisen maun. Mieto tomaattikastike on hyvä pari ja antaa ruoalle mehevyyttä. Voit halutessasi lisätä mozzarella-ricottaseosta nokareina lihapullakastikkeen päälle ja gratinoida hetki uunissa.

Meillä tätä tarjottiin myös pääsiäisenä isommalle joukolle. Kastiketta tehtiin tuplamääränä ja lihapullia oli 100. Lisänä tarjoiltiin riisin sijasta skånen perunoita (resepti) ja paistin asemaksi riitti hyvin yksi hyvin marinoitu porsaan sisäfilee. Hyvin maistui!


Tarvitset:
1 rkl fenkolin siemeniä (tai juustokuminaa)
2 valkosipulin kynttä
3 cm pala tuoretta inkivääriä
1 punainen chili
1 sipuli
350-400 g lampaan jauhelihaa

Kastikkeeseen:
1 sipuli
1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl garam masala
1 tl kurkumaa
400 g murskattua tai paseerattua tomaattia
lime
oliiviöljyä paistamiseen
turkkilaista jogurttia tai mozzarella- ja ricottajuustoa

Tee näin:
1. Jauha fenkolinsiemeniä morttelilla ja paahda sen jälkeen paistinpannulla.
2. Hienonna valkosipulin kynnet ja lisää ne, raastettu inkivääri, pilkottu chili ja hienonnettu sipuli fenkolinsiementen joukkoon. Voit pilkkomisen sijasta laittaa kaikki edellä mainitut ainekset mikseriin ja hienontaa ne sillä tahnaksi. Anna jäähtyä hetki.
3. Lisää jauheliha ja sekoita kulhossa. Pyöritä 20 lihapullaa. Paista lihapullia kevyesti, ne jatkavat kypsymistä kastikkeen joukossa.
4. Laita paistinpannulle hieman öljyä ja lisää pilkottu sipuli, inkivääriraaste, garam masala –mauste ja kurkuma ja kuumenna niitä noin 5 minuuttia.
5. Lisää tomaattimurska ja loraus vettä ja anna hautua vielä toiset 5 minuuttia. Lisää lihapullat, peitä kannella ja anna kiehua hiljaisella 15 minuuttia. Kypsennä uuninkestävässä vuoassa uunissa, jos haluat lisätä juuston pinnalle. Pilko haarukalla mozzarellajuusto ja sekoita sekaan muutama lusikallinen ricottajuustoa. Nosta nokareina kastikkeen päälle.
6. Jos et lisää juustokuorrutetta, koristele turkkilaisen jogurtin raidoilla ja tarjoile riisin ja limen kanssa. Tarjoa lisukkeena myös lisää jogurttia lisättäväksi annoksen päälle.