Menu
A+ A A-

Väriä viikkoon: helpot grillivihannekset

grillivihanneksetSanotaan, että terveellinen ruoka sisältää viittä eri väriä. Tästä saa hyvän startin, ja vau mitkä maut. Helppo tehdä grillissä tai uunissa. Nämä vihannekset syötiin grillatun lohen kanssa, lisukkeena valmista hollandese-kastiketta ja 5 minuutin keitetty kananmuna jokaiselle.

Tarvitset:
Vihanneksia esim.
1 punasipuli
nippu parsaa
kirsikkatomaatteja
tomaattilohkoja
tuoretta yrttiä, esim. rosmariini
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä

Tee näin:
1. Asettele vihannekset uuninkestävään vuokaan. Itse käytin paistoalustana myös leivinpaperia, niin pääsee helpommalla tiskillä.
2. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Lisää tuoretta yrttiä sekä kevyesti oliiviöljyä.
3. Hauduta uunissa 180 asteessa tai grillissä, kunnes parsat tuntuvat al denteltä eli purutuntumaa saa olla, mutta ei kovaa.

Mikäli käytät porkkanaa, leikkaa se kapeiksi suikaleiksi, jotta ne ehtivät valmistua samassa ajassa. Voit halutessasi lisätä parmesanraastetta vihanneksien päälle, jos haluat voimakkaampia makuelämyksiä.

Vinkki! Parsaa voi myös keittää suolalla maustetussa vedessä 3-6 minuuttia. Ota raaka parsa käteen ja anna napsahtaa poikki siitä kohdasta, mistä se itse haluaa, näin vältät helpoiten tyven puumaisen osan.