Menu
A+ A A-

Parsaa, pastaa ja parmesaania

Italialaisia makuja lautasella: pastaa, esimerkiksi pieniä orecchietteja, parsaa, kananmunia ja parmesaania. Lyömätön yhdistelmä!

Tarvitset:
400 g pastaa
1 kg vihreitä parsoja
2-3 salottisipulia
4 kananmunaa
parmesaania
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Tee näin:
1. Kuumenna loraus öljyä (extra vergine) padassa, lisää suola, pari ruokalusikallista vettä ja paista silputut sipulit kullanruskeiksi. Varo etteivät kypsenny liikaa.
2. Napsauta parsoista kova tyvi pois ja kuori tarvittaessa. Pilko n. 3 cm paloiksi. Lisää parsat ja 8 dl vettä sipuleiden joukkoon. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin puoli tuntia.
3. Kun parsat tuntuvat pehmeiltä (ei kuitenkaan ylikiehuneilta). Kaada lähes kaikki vedet pois siten, että pohjalle jää vain tilkka keitinlientä.
4. Kuori keitetyt kananmunat ja pilko munanleikkurilla tai haarukalla hakkelukseksi.
5. Keitä pasta ohjeen mukaan ja sekoita parsan joukkoon. Mausta mustapippurilla ja parmesaaniraasteella. Lisää annoksen päälle munahakkelusta.