Menu
A+ A A-

Pikaruokaa: Flat feta tortilla

flat feta tortillaTortillat ovat edullinen ja nopea hätävara. Pakastimesta on helppo ottaa tarvittava määrä esiin ja ne sulavat nopeasti. Tällä kertaa syntyi huikean herkullinen ja terveellinenkin iltapala ylijääneestä bolognesekastikkeesta ja paistetusta jauhelihasta. Ei taaskaan hävikkiä tässä taloudessa, kummatkin purkit tuli käytettyä=) Kokoa omasi jääkaapin sisällön mukaan.

Tarvitset:
Tortillalettuja
Lihaa, kalaa, kanaa, kinkkua tms. (mitä kaapista löytyy)
Keltasipulia
Kevytsipulia
Fetajuustoa (oma suosikkini on Patros, ei kevytversio)
Tomaattia
Ketsuppia
Tuoretta oreganoa
Mustapippuria

Tee näin:
1. Levitä tortillaletuille kevyesti ketsuppia tai Rosson kastiketta (resepti täältä) ja sen päälle täyte. Tässä tapauksessa sai pari tortillaa kevyen kerroksen bolognesekastiketta ja loppuihin lisättiin paistettua jauheliha-sipuliseosta.
2. Levitä päälle tomaattiviipaleita ja sipulirenkaita sekä kevätsipulisilppua.
3. Lado päällimmäiseksi ohuet siivut fetajuustoa. Halutessasi voit korvata kokonaan tai osittain fetan juustoraasteella.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Seuraa ettei reunat pääse paistumaan liian tummiksi.
5. Rouhi pintaan mustapippurirouhetta ja ripottele päälle tuoretta oreganoa.