Menu
A+ A A-

Mausteinen kurpitsasosekeitto fetalla

kurpitsakeittoMakusinfonia, jossa on mausteisuutta, raikkautta ja hunajamaista pehmeyttäkin. Sellainen syntyi tällä kertaa ja täytyy sanoa, että tästä tuli paras sosekeittoni tähänastisista.

Tarvitset:
750 g keltaista talvikurpitsaa
7 dl vettä
1 kanaliemikuutio (tai kasvisliemi)
2 porkkanaa
2 perunaa
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
vajaa tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl chilikastiketta (makea)
1 appelsiini
oliiviöljyä paistamiseen
pala fetajuustoa

kurpitsakeittoaineksetTee näin:
1. Leikkaa kurpitsasta kuori pois ja poista sisälmykset eli malto. Kuutioi peukalonpään kokoisiksi paloiksi (yht. 500-750 g).
2. Pilko sipulit ja valkosipulit, kuullota ne kullanruskeiksi paistinpannulla oliviiöljytilkassa.
3. Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan ja lisää liemikuutio.
4. Lisää kiehuvaan liemeen kurpitsakuutiot. Kuori ja pilko porkkanat ja perunat, lisää ne kurpitsojen joukkoon. Anna kiehua hiljalleen kunnes kaikki ainekset ovat pehmeitä.
5. Anna keiton jäähtyä hetken ja soseuta sauvasekoittimella tai blenderillä pienissä osissa. Tarjoile keitto fetajuustolohkon tai -murujen kanssa.