Menu
A+ A A-

Sushia voi tehdä purkkitonnikalastakin, herkkua!

tonnikalasushiSushin tekeminen vaatii näppäryyttä ja aikaa, tämän ei. Aineksetkin ovat sellaisia, että niitä voi säilytellä kaapissa odottelemassa sopivaa hetkeä. Hieman saattavat hajota välillä käsiin, kun tikuilla yrittää soijassa kastaa, mutta ei haitannut.

Pyöritellessä tuli loput ainekset syötyä ihan sellaisenaan lusikallakin, kun ei malttanut odottaa. Vahva suositus, vaikka illanistujaisiin.

Tarvitset:
3 dl sushiriisiä
4 dl vettä
2 rkl riisiviinietikkaa (löytyy kaupoista yleensä sushitarvikkeiden, ei etikoiden joukosta)
vajaa rkl hienoa sokeria
vajaa tl suolaa
1 prk tonnikalaa (vedessä tai öljyssä säilöttyä)
50 g kevätsipulia
1 rkl sitruunan mehua
1 rkl soijakastiketta
0,5-0,75 dl kevytmajoneesia
Tarjoiluun: soijakastiketta ja halutessa wasabia

Tee näin:
1. Keitä sushiriisi pakkauksessa olevien ohjeiden mukaan kypsäksi, valuta ja jäähdytä.
2. Lisää riisin sekaan hyvin sekoittaen suola, sokeri sekä etikka.
3. Valuta tonnikalapurkista nesteet pois ja kaada tonnikala erilliseen kulhoon. Lisää joukkoon sipuli, majoneesi sekä mausteet.
4. Ota ruokalusikalla kukkurallinen annos riisiä ja muotoile puristamalla pitkulaiset ja tiiviit riisipallot.
5. Pursota kakkupursottimella tai lusikalla levittämällä riisipallojen päälle kalaseosta ja koristele sipulisilpulla.
6. Kaada soijakastiketta pieneen kulhoon tarjoilua varten. Voit lisätä tarjoiltavaksi lisäksi wasabia tai säilöttyä inkivääriä.