Menu
A+ A A-

Terveellistä ja nopeaa arkiruokaa: talvipasta lohesta

talvipastaUlkoilma viilenee ja aurinkoa näkee enää hetken päivässä. Täydellinen hetki kokata jotain kalaruokaa, josta saa tärkeitä omega3-rasvahappoja ja d-vitamiinia. Lisää terveellisiä aineksia ovat tomaatit, sipulit ja pinaatti. Inspiroiduin kesäpastan tekomenetelmästä ja niinpä nimesin tämän talvipastaksi. Taisi syntyä uusi suosikkimme.

Tarvitset:
n. 400 g lohifilee (mielellään pyrstöpala, myös esim. nieriä sopii)
penne- tai tagliatellepastaa
3 tomaattia (saa olla ylikypsiä)
3 sipulia
1 valkosipulin kynsi
1 pkt pinaattia
1 prk kookoskermaa (tai 2 prk alpro soijakermaa)
mustapippuria
suolaa
Tarjoiluun: tuoretta basilikaa ja Västerbotten- tai parmesanjuustoa.

Tee näin:
1. Kuumenna pieni nokare voita tai pari ruokalusikallista oliiviöljyä paistinpannussa. Mausta kalan lihapuoli suolalla ja mustapippurilla.
2. Paista nahka paistinpannua vasten hetki, kunnes nahka on mahdollista irrottaa. Käännä kalafilee nahkapuoli ylöspäin ja irrota nahka veitsen ja haarukan avulla. Mausta myös tämä puoli suolalla ja mustapippurilla, anna paistua vielä hetken, kunnes kalan liha lohkeilee veitsellä kokeiltaessa eli kala on kypsä.
3. Pilko sipulit, valkosipuli ja tomaatit. Lisää toiselle paistinpannuun tai pataan pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Lisää pilkotut vihannekset ja kuullota kevyesti. Lisää kookoskerma (tai soijakerma) ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Pieni kalafile haarukkapaloiksi ja lisää kastike. Anna hautua pienellä lämmöllä.
4. Keitä pasta paketin ohjeen mukaan, valuta ja kaada suureen tarjoilukulhoon.
5. Lisää kalan ja kastikkeen päälle pinaatit. Määrä näyttää aivan liian suurelta, mutta painelemalla lehtiä kastikkeeseen, ne vähitellen kutistuvat aivan olemattomiin. Kaada kastike pastan päälle.
6. Koristele tuoreella basilikalla ja juustolastuilla tai tarjoile niitä sekä mustapippuria lisukkeina.