Menu
A+ A A-

Tomaattinen pasta-jauhelihakeitto

Pastakeitto3Kylmän päivän lämmittäjä, kiireisen arjen pelastaja: pastakeitto. Puolessa tunnissa syntyy iso kattilallinen ihanan höyryävää keittoa.

Tarvitset:
350-400 g hyvää jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippurirouhetta
1 tl oreganoa
1 purkki valmista pastakastiketta (esim. Mutti tomaatti-parmesan)
0,5 l kanalientä (esim. 2 kanaliemikuutiosta keitetty)
0,5 purkkia soijakermaa
300 g kookasta pastaa
0,5 dl tuoretta basilikasilppua
oliiviöljyä paistamiseen

Pastakeitto1Tee näin:
1. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja lisää pilkottu sipulisilppu. Paista n. 3 minuuttia ja lisää jauheliha. Riko jauheliha varovasti reilun teelusikan kokoisiksi kimpaleiksi, ei muruiksi. Paista kunnes jauheliha ei ole enää punertavaa.
2. Lisää pilkotut valkosipulinkynnet, suola, pippuri ja oregano.
3. Kaada seos kattilaan ja huuhtele paistinpannu kanaliemellä, jotta saat kaikki maut mukaan. Kaada kanaliemi ja tomaattikastike kattilaan ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
4. Sekoita hiljalleen kaatamalla ja hyvin sekoittaen soijakerma keiton joukkoon. Lisää puolet basilikasilpusta ja pasta keittoon ja anna kiehua 10-12 minuuttia, kunnes pasta on al dente eli se on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa. Tarjoile basilikasilpun ja hyvän leivän kanssa.
Pastakeitto2