Menu
A+ A A-

Lohikeitto thai-tyyliin kookoksella

lohikeitto2Kermaan tehty lohikeitto on suomalainen klassikko, mutta se sopii minusta paremmin kesään ja uudesta sadosta tehdyillä raaka-aineilla valmistettuna. Tämä lämmittävä thaimaalainen yllätys istuu Suomen talveen täydellisesti.

Tarvitset:
8 perunaa
2 porkkanaa
2 sipulia
1,25 l vettä
2 laakerinlehteä
pieni pala inkivääriä
0,5-1 tl kokonaisia rosepippureita
300 g lohikuutioita
1 prk esim. Alpro kookoskermaa
2 rkl soijaa
ripaus cayennepippuria
pari vartta kevätsipulia

lohikeitto1Tee näin:
1. Pese, kuori ja kuutioi perunat, porkkanat ja sipuli. Kaada vesi kattilaan ja lisää pippurit ja laakerinlehdet. Keitä kunnes juurekset ovat lähes kypsiä.
2. Lisää lohikuutiot, kookoskerma, soija ja inkiväärisilppu. Pilko kevätsipuli silpuksi ja lisää puolet silpusta keittoon.
3. Keitä noin 10 minuuttia.