Menu
A+ A A-

Klassinen minestronekeitto kolmella tapaa

minestrone2Teimme klassisesta vihanneskeitosta oman version, jonka innoittajina ovat Jamie Oliverin minestronekeitto ja omat mieltymyksemme italialaisesta makumaailmasta. Teimme kylkeen version myös pekonin ystäville ja tämä sopii myös gluteenitonta ruokavaliota suosiville.

Kaikki voivat syödä samasta kulhosta, koska rapean pekonisilpun voi lisätä halutessaan annoksen päälle ja pasta on gluteenitonta.

Tarvitset:
(3 siivua luomupekonia)
2 punasipulia
2 valkosipulin kynttä
4 pientä porkkanaa
6-8 perunaa
oliiviöljyä
reilu 1 dl punaviiniä
2 kpl 400 g tomaattisäilykettä
400 g säilöttyjä papuja
8 dl vettä
1,5 kana- tai vihannesliemikuutiota
2 laakerinlehteä
1-2 rkl Worcestersauce-kastiketta
n. 150 g pastaa (käytimme gluteenitonta)
oliiviöljyä
(vajaa 1 rkl sokeria)
0,5 rkl kuivattua oreganoa
mustapippurirouhetta
0,5 dl silputtua tuoretta basilikaa
parmesaanijuustoa

minestrone1Tee näin:
1. Kuutioi juurekset. Laita vesi kiehumaan kattilaan ja lisää kana- tai vihanneskuutiot sekä laakerinlehdet. Anna kiehua hetken.
2. Jos haluat pekonipaloja keiton lisukkeeksi, kuutioi ne ja paista pannulla rapeiksi. Voit jatkaa samalla pannulla tai aloittaa uudella pannulla sipuleiden ja porkkanoiden hauduttamisen. Anna hautua hiljalleen noin 15 minuuttia tai kunnes juurekset ovat melkein kypsiä. Lisää viini ja anna kiehahtaa.
3. Lisää punaviinissä haudutetut juurekset, kuutioidut perunat ja purkitetut tomaatit liemineen kattilaan liemen sekaan. Anna kiehua noin 15 minuuttia.
4. Lisää pavut (liemineen, jos keitto kaipaa lisää nestettä) ja Worcestersauce-maustekastike sekä halutessasi sokeri, kuumenna kiehuvaksi ja lisää pasta.
5. Anna kiehua, kunnes pasta on kypsää 10-12 minuuttia (katso pakkauksesta tarkempi ohjeaika). Lisää oregano ja mustapippurirouhe sekä puolet basilikasilpusta.
4. Tarjoile lisukkeena hyvää leipää, paistettua pekonisilppua, parmesanlastuja, basilikaa, oliiviöljyä ja turkkilaista jogurttia, creme frecheä tai smetanaa, josta jokainen voi valita haluamansa oman mieltymyksen mukaan.