Menu
A+ A A-

Kesä lautasella: uudet perunat, parsa ja lohi

kesainenannosKun ulkomaiset uudet perunat tulevat huhtikuun aikoihin kauppoihin, eivätkä maksaa kuin pari euroa kilolta, silloin on viimeistään pakko ottaa etumatka kesään. Sanoi kotimaisten uusien perunoiden odottajat mitä hyvänsä. Miksi kieltää itseltä tätä iloa, vaikka eivät ne tietenkään lyö laudalta kotimaisia. Ja tällä kertaa ei kannata reseptin tarvelistaa katsoa kulmat kurtussa: poimi haluamasi ja lisää jääkaapin tai tarjousten löydät tilalle.

Tarvitset:
pala kypsää lohta (itse kypsensin fileen uunissa n. 20-25 min 200 astetta, pippurilla ja suolalla maustettuna)
uusia perunoita (kotimaisia silloin kun niitä saa)
puntti parsaa
pari kananmunaa
kirsikkatomaatteja
muutama salaatinlehti
herneitä (pakasteetkin käy)
pala fetajuustoa

Tee näin:
1. Paloittele valmiiksi kypsennetty kala reiluiksi lohkoiksi.
2. Paista suolalla maustetut parsat paistinpannulla.
3. Keitä kananmunia 6 minuuttia kiehuvassa vedessä.
4. Keitä uudet perunat (keitto-ohjeet löytyvät täältä
5. Kun kaikki ovat kypsiä, lohko perunat puolikkaiksi tai neljään osaan ja asettele niiden päälle parsat, tomaatit, lohi ja halkaistu kananmuna.
kesainenannos2