Menu
A+ A A-

Keväinen espanjalainen tortillamunakas

espanjalainen kevattortilla2Tortilla-nimi esiintyy niin meksikolaisessa kuin espanjalaisessakin keittiössä. Espanjassa sillä tarkoitetaan munakkaan kaltaista paistosta, jota olen aiemmin tehnyt lisäämällä viipaleita keitetyistä perunoista. Tämä kokeilu sai alkunsa, kun Moco-marketin omistaja kertoi omasta versiostaan Avotakassa. Kas tässä oma versioni, suosittelen - kumpaakin!

Tarvitset:
6 kananmunaa
1-2 vartta kevätsipulia
2 dl maitoa, soija- tai esim. kauramaitoa
2 parsaa (puinen tyvi poistettuna)
kourallinen kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
iso kourallinen pinaattia
pala fetaa
suolaa ja mustapippurirouhetta

Tee näin:
1. Pilko yrtit. Sekoita kananmunat, maito ja mausteet sekä lisää yrtit ja pinaatti seoksen joukkoon.
2. Kaada seos voideltuun vuokaan. Murra fetajuustosta lohkoja tasaisesti tortillan päälle ja lisää puolitetut kirsikkatomaatit.
3. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes seos on jähmettynyt ja saanut hieman väriä.