Menu
A+ A A-

Pizza eri täytteillä

Pizza jauheliha aurajuustoTällä taikinareseptillä saa erinomaisia pizzoja, mutta jos aikaa on vähän, käyvät valmistaikinasekoitukset tai valmispohjat (pakastealtaasta) mainiosti. Myös pita-leipä, rieska, tortillat tai ruisleipä soveltuu pizzapohjaksi.

Niistä saa pikaruokaa todella helposti ja edullisesti. Päälle kaikkea mitä kaapista löytyy - ja juustoa.

Pizzataikina eli pizzapohja (1 uunipellillinen)

Tarvitset:
2 dl vettä
2 rkl öljyä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
(1 tl timjamia hienonnettuna)

Tee näin:

1. Lisää reilusti kädenlämpöiseen veteen muut aineet, sekoita sileäksi taikinaksi. Hyvänä apuna tähän sopii keittiön monitoimikone, leipäkone tai vatkain. Mikäli käytät vatkainta, on hyvä viimeiseksi työstää taikinaa voimakkaasti vielä käsin.

2. Kauli taikina kaulimella uunipellin kokoiseksi ja nosta se levylle leivinpaperin päälle.

3. Anna kohota noin 15 minuuttia ja lisää täyte.

4. Paista 250 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Levitä pizzapohjan päälle kevyesti ketsuppia tai oikeaa pizzakastiketta (katso resepti Rosson pizzakastike).

Päällisiksi sopivat: kinkkusiivut- tai suikaleet, kana, ilmakuivattu kinkku, salami, kypsennetty jauheliha, tonnikala eli melkein mikä vain. Hyvää syntyy ilmankin. Pääasia on, että pizzassa on juustoa, joko juustoraastetta tai mozzarellaviipaleita.

Lisäksi makua antavat: ohuet sipuliviipaleet, tomaatti, tuore basilika, ananas- tai persikkapalat sekä säilykechilit pieninä paloina. Pizzan päälle rikottu kananmuna antaa pizzalle täyteläisen maun. Lisää ripaus oreganoa joko ennen paistamista tai tarjoiltaessa.