Menu
A+ A A-

Itse tehdyt tortillat

Tortilla-lettuja eli kuoria on helppo ja hauska tehdä myös itse. Tuoreet tortillat täytetään lihasuikaleilla,

broilersuikaleilla, hyvin maustetulla jauhelihalla tai esimerkiksi tonnikalalla. Lisäksi tomaattia, salaattia, juustoraastetta ja nokare kermaviiliä.

Tarvitset:

7 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
vajaa tl suolaa
3 dl lämmintä vettä (n. 42 astetta)
1 rkl öljyä

Tee näin:

1. Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja vaivaa taikina tasaiseksi. Peitä kulho liinalla ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Jaa taikina 12 osaan ja kauli noin 20 cm halkaisijaltaan oleviksi letuiksi. Käytä vehnäjauhoja sen verran ettei taikina tartu alustaan tai kaulimeen.

3. Peitä letut liinalla ja lisää päällimmäiseksi vielä muovi, niin letut pysyvät pehmeinä.

4. Letut paistetaan kuivalla paistinpannulla eli ilman öljyä tai voita. Paista molemmilta puolilta, kunnes pinta on ruskeapilkullinen. Valmiit letut voi säilyttää liinan alla noin päivän ajan ja lämmittää nopeasti sitä mukaa kun niitä syödään.