Menu
A+ A A-

Edullista juuri nyt: peruna

Perunapitsa_kotimkasv

Peruna sopii myös pitsaan, kokeile!

Tarvitset:

2,5 dl vettä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
3 rkl öljyä
6 dl vehnäjauhoja

sekä lisäksi täytteeseen esimerkiksi nämä:

noin 4 perunaa (yleisperunaa)
1 punasipuli
150 g mozzarella -juustoraastetta
(2 rkl öljyä ja 2-4 valkosipulin kynttä)
suolaa
mustapippuria
tuoretta salviaa, rosmariinia, timjamia

Tee näin:

1. Lämmitä vesi käden lämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.

2. Lisää suola, öljy ja osa jauhoista. Sekoita. Vaivaa loput jauhot taikinaan.

3. Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia.

4. Kuori perunat ja leikkaa niin ohuiksi viipaleiksi kuin mahdollista. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi.

5. Jaa taikina neljään osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä ohuiksi pitsapohjiksi. Levitä päälle juustoraaste. Peitä kauttaaltaan peruna- ja punasipuliviipaleilla. Mausta halutessasi öljyn joukkoon murskatuilla valkosipuleilla, suolalla ja juuri rouhitulla mustapippurilla. Voit maustaa ennen paistamista myös tuoreella rosmariinilla tai salvialla.

6. Paista pitsoja 225 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele halutessasi päälle tuoretta timjamia.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry