Menu
A+ A A-

Kauraleipä, sämpyläruudut

kauraleipaTästä ei leivänteko enään voi helpottua, eikä maku juuri parantua. Tällä leivällä pelastaa monta tilannetta, jolloin tuoretta leipää ei kotoa löydy. Pidä nämä ainekset aina varalla kotona odottamassa.

 

Tarvitset:

5 dl vettä
4 dl kaurahiutaleita
1 ps kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
6 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna (käytetään voiteluun, mutta onnistuu ilmankin)

Tee näin:

1. Sekoita +42 asteiseen (reilusti lämmin) veteen kaurahiutaleet, kuivahiiva, sokeri, suola ja öljy. Sekoita hyvin.

2. Lisääjauhot ja sekoita esimerkiksi puuhaarukalla tai -lastalla taikina tasaiseksi. Käsin ei tätä taikinaa tarvitse sekoittaa.

3. Laita reunalliselle uunipellille (n. 30 x 35 cm) leivinpaperi ja kaada taikina pellille.

4. Ripottele taikinan päälle tarvittaessa hieman jauhoja, jos taikina tarttuu liiaksi käsiin. Taputtele taikina tasaiseksi levyksi. Anna kohota puolisen tuntia.

5. Leikkaa levy neliöksi taikinarullalla tai veitsellä ja ripottele halutessasi hieman kaurahiutaleita pinnalle.

6. Riko kananmuna lasiin ja vatkaa sen rakenne rikki haarukalla. Sivele leivän pinta kananmunaseoksella.

7. Paista 225 asteisessa uunissa, keskitasolla, noin 15-20 minuuttia.

Vinkki! Jos käytössä on esimerkiksi uuniritilä, kannattaa leipä siirtää leivinpaperilta sen päälle jäähtymään. Päälle leivinliina. Jos leivän antaa jäähtyä pellillä, kertyy sen pohjalle helposti kosteutta.

Kommentit  

 
-1 #4 VS: Kauraleipä, sämpyläruudutGuest 09.02.2017 15:53
Muokkasin reseptin gluteenittomaks i ja kaurattomaksi [sensuroitu]hyv anolonreseptini .blogspot.fi/20 17/02/tattaripe ltileipa.html
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #3 tuunatut_sämpyl äruudutGuest 19.02.2016 13:07
En jaksanut käydä tänään kaupassa niin päätin etsiä kauraleipäohjee n, johon voisin käyttää viime viikolla ostamaani kaurajauhoa. Päätin tehdä ohjeesi mukaan levyllisen leipää, mutta vehnäjauhojen sijaan laitoin loput riisijauhostani (n. 1,5dl) ja loput kaurajauhoja. Lisäsin vähän psylliumia (n. 2-3rkl) jotta saan tarvittavaa sitkoa taikinaan.
Taikina ei ehtinyt kunnolla nousta, mutta hyvää on :-)
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #2 maryGuest 17.06.2014 17:51
:roll: Tein eilen tätä leipää hätävaraksi kun jääkaapista loppui purtava. Onneksi oli pikakaurahiutal eita joten päätin tehdä tämän reseptin ja oli kyllä todella hyvää! Jätän ohjeen tietokoneen suosikkeihin ja teen tätä toistekin myös.
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #1 jaakkoGuest 09.02.2014 15:10
:-) jees on todella helppo ja hyvää, minä en laittais kaurahiutaleita pinnalle turhaa suttaa.
Ilmoita ylläpidolle