Menu
A+ A A-

Raparperikiisseli

Raparperikiisseli, jonka joukossa on tuoreita mansikoita. Mikä keväinen herkku!

 

Raparperi on hyvä kaliumin lähde ja se sisältää myös C-vitamiinia ja kalsiumia. Raparperin sisältämä oksaalihappo tosin sitoo kalsiumia ja siksi on muistettava syödä myös jotain maitotuotetta kalsiumin saannin turvaamiseksi. Raparperipiirakan tai raparperikiisselin kanssa sopiikin mainiosti maito, jäätelö tai vaniljakastike.

Kaikille raparperi ei sovi. Oksaalihappo voi pahentaa kihtipotilaan tai niveltulehdusta potevan vaivoja. Raparperin lehtiä ei pidä syödä, koska ne ovat myrkyllisiä. Lehtiä voi käyttää esimerkiksi ulkona pöydän kattamisessa tablettien tavoin, mutta niille ei kannata asetella suoraan ruoka-aineita eikä niitä kannata käyttää lautasina.

Tarvitset:

6 raparperin vartta (mieluiten kevään nuoria varsia)
4 dl vettä
1 dl sokeria
2,5 rkl perunajauhoja

Tee näin:

1. Huuhtele raparperit ja leikkaa parin sentin paloiksi. Mikäli raparperi on jo vanhempaa, kuori se ennen paloittelua.

2. Kiehauta vesi ja sokeri, lisää raparperit joukkoon ja keitä pehmeiksi.

3. Sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan kylmää vettä ja lisää suurus keitokseen ohuena nauhana varovasti sekoittaen.

4. Anna kiisselin vain pulpahtaa ja kaada kulhoon jäähtymään. Ripottele pinnalle hieman sokeria ja lisää joukkoon tuoreita mansikoita kokonaisina tai siivuina. Tarjoa kiisseli haaleana kylmän maidon kanssa.

Lähde: Kotimaiset kasvikset ry