Menu
A+ A A-

Kuohkea pannukakku

pannari

Kuohkea pannari mansikkahillolla ja kermavaahdolla on aina takuusuosikki. Aiemmin pannukakuista tuli todellisia pannukakkuja, tiiviitä rakenteeltaan. Ahvenanmaan pannukakussa oli toisaalta kuohkeutta, mutta se ei ollut sen perinteisen pannukakun kaltainen. Vuosien kokeilun jälkeen syntyi tämä resepti. Helppo tehdä, riittoisa ja ah niin herkullinen!

Tarvitset:
4 munaa
1 litra kevytmaitoa (muutkin käy)
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl vanilliinisokeria
n. 30 g /n. 2 rkl suolatonta voita (margariinikin käy)

pannaripalaTee näin:

1. Sekoita kananmunien rakenne rikki ja kuohkeaksi kierrevatkaimella ja lisää suurin osa maidosta.

2. Lisää vehnäjauhot, suola ja vanilliinisokeria muna-maitoseokseen. Lisää loput maidosta.

3. Laita uuni lämpenemään 225 asteiseksi. Anna taikinan levätä 10 minuuttia ja vatkaa vielä kerran kevyesti.

4. Aseta uunipellille leivinpaperiarkki ja sen pohjalle voinokareet. Sulata voi uunissa (noin 3 minuuttia), mutta älä anna sen palaa.

5. Lisää pannukakkutaikina uunipellille ja paista 20-25 minuuttia.

Kommentit  

 
+2 #5 Loistava ohjeGuest 31.05.2016 19:05
Jää meillä käyttöön :-)
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+1 #4 Kuohkea pannari!Guest 24.06.2015 21:48
Kiitos mahtavasta ohjeesta. Muut ohjeet ovat vain luvanneet kuohkean pannarin, mutta tämä ihan oikeasti toimi!!! :lol:
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+1 #3 guest2Guest 03.08.2014 20:28
Olen tehnyt pannaria niin ,että en laita taikinaan voita vaan sulata sen uunipannulla ja voitelen sudilla pohjan ja reunat ja ripottelen voisulan päälle kaurahiutaleita .Tulee hieman hyviä kuituja joukkoon eikä tarvitse leivinpaperia.E i siis tartu pannuun.
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+3 #2 pannariGuest 08.03.2013 16:27
Teen muuten aikalailla samoilla aineilla ja määrillä, mutta mulla kuohkean pannarin salaisuus on nimenomaan, että munat lisätään viimeisenä, ja niistä rikotaan vaan rakenne ja kevyesti sekoitetaan, ei vispata viimeisen päälle tasaiseksi. Ennen tämän vinkin kuulemista tuli aina lätskyjä pannareita, nyt sellaisia kuohkeita "mummon pannareita". Punaisella maidolla tulee kyllä parempaa, mutta sininenkin käy.
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #1 Hyvää pannaria.Guest 05.03.2013 12:15
:lol:
Ilmoita ylläpidolle