Menu
A+ A A-

Bästa kladdkakan - paras mutakakku

mutakakkuTakuuvarma resepti akuuttiin herkkunälkään ja suklaan himoon. Tällä syntyy juhlavakin jälkiruoka tai kahvitarjottava ilman monimutkaisia tarvikkeita ja työvaiheita. Lisää kermavaahtonokare ja viipaloituja mansikoita päälle, niin olet loihtinut salonkikelpoisen klassikon.

Tarvitset:

100 g leivontamargariinia

3 dl sokeria

2 kananmunaa

1,5 dl vehnäjauhoja

4 rkl tummaa kaakaojauhetta, esim. VanHouten

1,5 tl vaniljasokeria

 

Tee näin:

1. Sulata margariini.

2. Lisää margariinin joukkoon loput ainekset ja sekoita seos tasaiseksi.

3. Voitele piirakkavuoka ja voit ripotella lisäksi pintaan korppujauhoja. Mikäli vuoassa on irroitettavat reunat, voit voitelemisen sijaan lisätä pohjalle voipaperin.

4. Kaada taikina vuokaan tasaiseksi kerrokseksi.

5. Paista noin 20 minuuttia 175-asteisessa uunissa.

 

Tiesitkö? Mutakakku on ruotsiksi kladdkaka ja englanniksi mud cake.