Menu
A+ A A-

Perinneresepti: hölskykurkut

kurkkuEtikkakurkut, tunnettuja vuosien takaa myös hölskykurkkuina, maistuvat aina yhtä ihanilta. Tässä reseptissä less is more, kuten sanotaan.

Näitä kelpaa laittaa noutopöytään tarjolle, lihan ja kalan lisukkeeksi tai sellaisenaan näkkärin päälle. Tämä on ohje, jolla kömpelökin kokki voi näyttää taitonsa.

Tarvitset:

1/2 kurkkua
1 tl suolaa
1 dl tilliä
3 rkl etikkaa
2 rkl sokeria

Tee näin:

1. Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi. Jos käytät avomaankurkkua tai kasvihuonekurkussa on paksu kuori, poista ensin kuori kuorimaveitsellä.

2. Yhdistä kurkut ja muut ainekset samaan kannelliseen purkkiin.

3. Hölskytä kunnes sokeri on sulanut kurkkujen sekaan.

4. Anna seistä huoneenlämmössä tai jääkaapissa 1-2 tuntia.