Menu
A+ A A-

Turkkilaiset lihapullat, keftat, ja sahramijogurtti

Kefta turkkilaiset lihapullatPidettäisiinkö lihapullatalkoot? Mitä jos kokoonnuttaisiin kavereiden kanssa ja tehdään kulhollinen luomulihapullia kaikkien kaappeihin. Näissä lihapullissa on ihana mausteinen makumaailma ja ne maistuvat vaikka sellaisenaan sahramikastikkeen kanssa. Lisänä voi tarjota salaattia.

Tarvitset:
2-2,5 dl korppujauhoja
400 g naudan luomujauhelihaa
1 tl kuminaa (jauha siemenet morttelissa)
0,5 tl suolaa
0,5-1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl hienonnettua persiljaa
puolikas punainen chili pilkottuna pieniksi paloiksi (poista siemenet, jos haluat miedomman maun)
1 luomukananmuna
2 valkosipulinkynttä
2 tl oliiviöljyä
1-2 dl luomumaitoa
suolatonta voita paistamiseen

Kastikkeeseen:
turkkilaista luomujogurttia
ripaus sahramia (myös paprika käy)

Tee näin:
1. Lisää taikinakulhoon korppujauhot, osa maidosta ja kananmuna. Sekoita.
2. Lisää jauheliha ja mausteet sekä kananmuna, sekoita tasaiseksi.
3. Lisää oliiviöljy ja lisää maitoa makusi mukaan. Mikäli lisäät enemmän, saat rakenteeltaan pehmeitä lihapullia ja ne on helpompi pyöritellä pulliksi. Kuivemmalla lihapullataikinalla syntyy intensiivisen makuisia pullia.
4. Pyöritä kämmenpohjissa pieniä lihapullia.
5. Kuumenna ruokalusikallinen voita paistinpannulla, lisää lihapullat. Ravistele paistinpannua ja auta tarvittaessa haarukalla tai atuloilla pullia kääntymään ja paistumaan tasaisesti joka puolelta.
6. Sekoita pieni ripaus sahramia turkkilaiseen jogurttiin ja tarjoile eri kulhossa.