Menu
A+ A A-

Lenkkimakkarasta: parempi uunilenkki

UunimakkaraTämän jälkeen et enää kelpuuta mitä tahansa uunissa käväissyttä makkaraa uunimakkaraksi. Pitkä hidas kypsentäminen ja runsas täyte saa tästä arkisesta ja aivan turhaan aliarvostetusta raaka-aineesta uskomattoman herkkuillallisen, etenkin saunan jälkeen nautittuna.

Tarvitset:

lenkkimakkaraa
tomaattia
juustoa
sipulia
sinappia
(HP-maustekastiketta)

Tee näin:

1. Tee pitkittäisviillot makkaraan ja asettele hieman voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun uunin kestävään vuokaan joko annospaloina tai kokonaisina.

2. Lisää viillon pohjalle ohut viiru sinappia koko pituudelle sekä halutessasi hieman HP-kastiketta.

3. Leikkaa ohuiksi lohkoiksi sipuli ja tomaatti. Asettele ne viiltoihin niin, täytettä saa mieluiten olla mahdollisimman paljon.

4. Lisää juustosta leikattuja paloja tomaattien ja sipuleiden väleihin.

5. Paista n. 150 asteisessa uunissa noin tunti. Jos pinta näyttää ruskettuvan liiaksi, peitä uunimakkara loppuajaksi alumiinifoliolla. Voit myös paketoida uunimakkaran kokonaan folioon (laita pala leivinpaperia pohjalle, niin ruoka ei tartu folioon) ja paistaa varovaisesti esimerkiksi kiukaalla. Mitä pidempään makkara saa kypsyä hiljaisella lämmöllä, sitä parempi on lopputulos. Makkaran pitää ehtiä ainakin ”hikoilla”, silloin se on riittävästi ehtinyt kehittyä maultaan.

Vinkki! Lisää makkaroiden päälle hyvin kevyesti voideltuja ruisleipäpaloja voipuoli alaspäin. Leivät imevät liian kosteuden ja maistuvat aivan mielettömän hyvälle uunimakkaran kanssa.

Kommentit  

 
+1 #15 UunilenkkiGuest 19.05.2016 20:13
Hyvää safkaa pienel vaival kuha jaksaa sen tunnin odotel
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+2 #14 VS: Lenkkimakkarast a: parempi uunilenkkiGuest 20.08.2014 12:49
Lainaus Guest:
Vain siskonmakkara on pääasiassa raakaa. Makkara on siis kypsää, mutta kyse on ilmeisemmin sipulin kypsentämisestä. Sipuli antaa varmasti hyvää makua samoin kuin muut mausteet. Kalttasitko tomaatin?

Kypsentäminen tarkoittaa tässä tapauksessa kypsentämisen jatkamista eli makkaran annetaan "hikoilla" ja maun muhevoitua, jolloin se saa umamin kaltaisen makuvivahteen. Samalla se imee itseensä mausteiden, kypsyvän sipulin ja hautuvan tomaatin maut. Tomaatit olen lohkonut mukaan kuorineen, niiden rakenne pehmenee kypsennyksen aikana. Maukkain terveisin, Ruokamenot.
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #13 VS: Lenkkimakkarast a: parempi uunilenkkiGuest 20.08.2014 12:27
Vain siskonmakkara on pääasiassa raakaa. Makkara on siis kypsää, mutta kyse on ilmeisemmin sipulin kypsentämisestä . Sipuli antaa varmasti hyvää makua samoin kuin muut mausteet. Kalttasitko tomaatin?
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #12 UunimakkaraGuest 12.06.2014 14:32
Lainaus Guest:
En oikein tajua noita viiltoja :eek:
siis pitkittäin vai poikittain?
Kuva näyttää siltä, että siinä on pitkittäisviillot, joihin täytettä on lisätty, ja sen lisäksi poikittaisviillot sivussa? Näenkö oikein?

Aivan oikein. Pitkittäisviill ot ovat täytteiden vuoksi ja ne tehdään poikittaisten jälkeen. Poikittaisviill ot eivät ole välttämättömiä, mutta ne auttavat makkaraa kypsymään tasaisesti. Hyvää tulee kummallakin tavalla, kun muistaa antaa sen kypsyä riittävän pitkään.
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #11 apuaGuest 09.05.2014 17:35
En oikein tajua noita viiltoja :eek:
siis pitkittäin vai poikittain?
Kuva näyttää siltä, että siinä on pitkittäisviill ot, joihin täytettä on lisätty, ja sen lisäksi poikittaisviill ot sivussa? Näenkö oikein?
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+2 #10 VS: Lenkkimakkarast a: parempi uunilenkkiGuest 09.02.2014 14:29
Lainaus Guest:
Joo. Ohje on kyllä hyvä, mutta 1 €uron lenkille tulee reippaasti lisähintaa sähkölaskusta... ;-)

Hyvä huomio, se sai meidät nappaamaan laskukoneen ja selvittämään asian. Laskujemme mukaan lisähintaa uunin viemästä sähköstä tulee arviolta alle 15 senttiä. Lisätietoa löytyy täältä: [sensuroitu]ene rgia.fi/koti-ja -lammitys/kodin -sahkolaitteet/ sahkoliedet/lie den-sahkonkulut us.
Ilmoita ylläpidolle
 
 
-4 #9 Hintaa tuleepi!Guest 08.02.2014 14:10
Joo. Ohje on kyllä hyvä, mutta 1 €uron lenkille tulee reippaasti lisähintaa sähkölaskusta.. . ;-)
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #8 VS: Lenkkimakkarast a: parempi uunilenkkiRuokamenot toimitus 07.11.2012 17:49
Lainaus apina:
herkullisen tuntuinen resepti mutta 1 tunti lenkin paistoon pikkuisen liikaa :sad:

Suosittelemme lämpimästi kokeilemaan. Pidä vain huoli ettei pinta pääse liiaksi tummumaan.
Ilmoita ylläpidolle
 
 
+5 #7 VS: Lenkkimakkarast a: parempi uunilenkkiRuokamenot toimitus 07.11.2012 17:48
Lainaus ERÄMIES:
Ohjeessa lukee:Tee pitkittäisviillot makkaraan,kuvassa on kylläkin poikittaisviillot,niin varmaan kuuluu ollakin!?

Pitkittäisviilt o kannattaa tehdä, jotta täytettä saa riittävästi. Kiitos tarkkaavaisuude sta, kuvassa on tosiaankin vain poikittaiset viillot :-)
Ilmoita ylläpidolle
 
 
0 #6 VS: Lenkkimakkarast a: parempi uunilenkkiJpetteri 07.11.2012 17:45
Lainaus ERÄMIES:
Ohjeessa lukee:Tee pitkittäisviillot makkaraan,kuvassa on kylläkin poikittaisviillot,niin varmaan kuuluu ollakin!?

Joo, poikittaisviilt oja nuo minunkin mielestä ovat.
Ilmoita ylläpidolle