Menu
A+ A A-

Pehmeät ja maukkaat kaurasämpylät

Tuoretta leipää ja huumaava tuoksu kotona, voiko sen parempaa ollakaan. Viikonloppuaamuna nämä saavat mitättömänkin aamiaispöydän kutsuvaksi - ja naapurit kateellisiksi.

Tarvitset:
5 dl vettä
50 hiivaa
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa tai siirappia
3 dl kaurahiutaleita
1,5 tl suolaa
10 dl vehnäjauhoja

Tee näin:
1. Lämmitä vesi 37-asteiseksi ja murenna hiiva veden joukkoon. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita hiiva kaurahiutaleiden tai vehnäjauhojen sekaan.
2. Lisää öljy, hunaja tai siirappi, suola, kaurahiutaleet ja noin 8 dl vehnäjauhoja.
3. Sekoita taikinaa voimakkaasti kauhalla ja käsin tai monitoimikoneella. Anna kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.
4. Kaada taikina leivinpöydälle ja jaa se 16 yhtä suureen osaan. Pyöritä palat pulliksi ja laita ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
5. Anna sämpylöiden kohota leivinliinan alla vielä 30 minuuttia ja laita uuni lämpenemään 225-asteiseksi.
6. Pensselöi sudilla hieman vettä sämpylöiden pintaan ja lisää pinnalle kevyesti kauraryynejä.
7. Paista sämpylöitä noin 12 minuuttia 225-asteisessa uunissa keskitasolla tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.