Menu
A+ A A-

Perinneruokaa: sultsinat

Sultsina on karjalainen hieman karjalanpiirakoita muistuttava perinneruoka, joka tehdään nostattamattomasta ruistaikinasta ja manna-, ohraryyni- tai riisipuurosta.

 

Tarvitset:

1,5 dl vettä
3 dl ruisjauhoja
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
täytteeksi puuroa

1. Sekoita vesi, suola ja jauhot ja alusta tasaiseksi taikinaksi.
2. Leivo taikinasta kaksi senttiä paksuja tankoja, leikkaa tangot 1,5 cm paloiksi.
3. Pyöritä palat palloiksi ja kauli ohuiksi pyöreiksi sultsinankuoriksi. Käytä ruisjauhoja tarttumisen estämiseksi.
4. Paista kuoret molemmin puolin muutaman sekunnin ilman rasvaa joko kuumalla hellan levyllä tai valurautaisessa paistinpannussa.
5. Voitele kuoren toinen puoli voi-vesiseoksella.
6. Levitä sultsinakuoren voitelemattomalle puolelle puuroa.
7. Taita vastakkaiset reunat keskelle ja taita vielä kerran molemmista reunoista saman suuntaisesti keskelle.
8. Parhaimmillaan heti nautittuna.