Menu
A+ A A-

Jauhelihasta: karjalaiset vatruskat

Vähärasvaisempi vaihtoehto voitaikinasta leivotuille pasteijoille, eräänlainen nykyversio vatruskasta.

Vatruska on karjalalainen perinneleivonnainen. Se on perunasta ja vehnäjauhoista leivottu avopiiras, joka täytettiin usein makeahkolla täytteellä tai puurolla.

18 kpl

Tarvitset:
1 kg perunoita
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 tl suolaa
Täytteeksi esim. 2 dl jauhelihaa, sipuli, 1 rkl smetanaa

1. Kuori ja lohko perunat, keitä.
2. Poista vesi ja soseuta. Anna jäähtyä.
3. Kuullota sipulit voissa, lisää paistettu jauheliha ja smetana. Mausta ja anna jäähtyä.
4. Sekoita jäähtyneeseen perunasoseeseen jauhot, kananmuna ja suola.
5. Muotoile tangoksi ja leikkaa paloiksi. Painele litteiksi pyörylöiksi (n. 10 cm halkaisija).
6. Lisää teelusikallinen täytettä keskelle ja taita kaksinkerroin.
7. Paista 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia
8. Voitele voisulalla. Maistuu parhaimmillaan heti tarjottuna.