Menu
A+ A A-

Pikaruokaa: kaalilaatikko

kaali_norden_org

Kaali on nyt halpaa, joten kaalikääryleet ja -laatikot kannattaa paistaa ja pakastaa  talven varalle. Kaalilaatikko onnistuu aloittelijaltakin , tarvitset kaalin lisäksi vain sipulia, jauhelihaa, puuroriisiä, lihalientä ja mausteita.
Jauhelihan voi halutessa jättää pois tai korvata esimerkiksi tofulla. Säästäjän kaalilaatikkoon riittää, kun laittaa kourallisen paistettua jauhelihaa makua tuomaan. Lisänä maistuu puolukkahillo.

 

Alla Finfoodin kaalilaatikon ja -kääryleiden reseptit.

Kaalilaatikko
6-8 annosta
Laktoositon, gluteeniton

- 1 noin kilon painoinen keräkaali
- 1 iso sipuli
- 400 g nauta-sikajauhelihaa
- 2 tl meiramia
- valkopippuria
- 2 rkl siirappia
- 1 dl riisiä
- 5-6 dl lihalientä

Suikaloi kaali, lisää siirappi kaalin joukkoon ja hauduta noin 20 minuuttia padassa tilkassa vettä. Kuori ja silppua sipuli ja ruskista pannulla yhdessä jauhelihan kanssa. Lisää mausteet jauhelihan joukkoon. Sekoita kaali, riisi, jauheliha ja lihaliemi keskenään ja levitä seos voideltuun vuokaan. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia. Peitä vuoka foliolla, jos pinta tummuu liikaa.

Ohje:

Finfood Lihatiedotus
Kuva: Norden.org