Menu
A+ A A-

Kuuman kesän bruchetta

Illanistujaisten hitti, kuuman kesäiltapäivän pelastus ja hyvä kylmän oluen seuralainen. Taattu hitti, eikä maksa paljon. Etukäteisvalmistelut on helppo tehdä, varsinaisen ruoan valmistaa kukin itse makunsa mukaan.

Tarvitset:
maalaisleipää
2-4 valkosipulin kynttä
1/2- 1 dl hyvää oliiviöljyä
n. 0,5 kg hyviä kypsiä tomaatteja
suolaa
mustapippuria

Tee näin:

1. Viipaloi leivät ja kuori pari valkosipulinkynttä valmiiksi tarjolle.

2. Kaada oliiviöljy pieneen tarjoilukulhoon. Ota esille valmiiksi kattaukseen sopiva pullasuti, joko tyylikäs puinen tai teräksinen tai kattaukseen sopiva värikäs muovinen.

3. Pilko tomaatit kuutioiksi, poista tomaatin kannat. Laita tomaattikuutiot kulhoon, ylimääräinen neste kannattaa heittää pois.

4. Kuori 1-2 valkosipulin kynttä, pilko pieniksi kuutioiksi tai puserra valkosipulipuristimella tomaattien sekaan.

5. Mausta tomaattisilppu maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Seos saa olla melko vahvaa. Laita tomaattiseos maustumaan, mieluiten auringon lämpöön, jolloin maut vahvistuvat mehukkaimmiksi.

6. Varmista, että käytössä on uuni, leivänpaahdin, grilli tai nuotio leipien lämmittämiseen.

7. Bruchettat valmistetaan näin:
Opasta vieraitasi valmistamaan leivät näyttämällä ensin mallia: paahda leipäviipale kevyesti. Hankaa valkosipulin kynttä leivän pintaan ja sivele kevyesti oliiviöljyllä. Nostele tomaattiseosta tasaisesti leivälle. Nauti kylmän oluen kanssa!

Vinkki 1: Kuumana kesäpäivänä bruchettat riittävät hyvin päivälliseksi ja niistä saa sopivasti suolaa auringossa hikoilun ohessa. Leivät voittavat maussa kevyesti sipsit ja muut.

Vinkki 2: Tee vieraisiin vaikutus: Lataa pakastimeen valmiita lasisia tuoppeja hyvissä ajoin jäähtymään. Tarjoa ensimmäinen lasillinen kylmää olutta juuri pakastimesta otetusta huuruisesta lasista. Kuumana päivänä ei olut ole koskaan maistunut niin hyvältä.