Menu
A+ A A-

Säästöbudjetilla: Itse tehty marmeladi

hillopurkit

8 omenaa, pari sitruunaa ja kilo hillosokeria, näistä valmistuu helposti ihanaa marmeladia aamiaisleiville. Itse tehtynä marmeladi on vieläpä paljon halvempaa leivän päällistä kuin margariini, juusto ja kalliit leikkeleet. Maistuu hyvältä myös cream-crackereiden päällä teen kera. Itse tehty marmeladipurkki sopii hyvin lahjaksikin!

 Tarvitset:

1 kg eli noin 8 kpl happamia omenia

2 sitruunaa

2 dl vettä

1 kg hillosokeria

 

1. Pese sitruunat ja leikkaa ohuiksi lohkoiksi. Viipaloi lohkot ohuiksi siivuiksi tai raasta keltainen kuori ja purista mehu. Jos et pidä kovin kirpeästä mausta, käytä vain sitruunan kuorta ja mehua.

2. Kuori omenat, poista siemenkota ja leikkaa lohkoiksi ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Lisää sitruunat heti tummumisen estämiseksi.

3. Laita sitruunat, omenat ja vesi kattilaan. Anna kiehua muutama minuutti kunnes omenat ovat täysin pehmenneet.

4. Lisää sokeri ja anna kiehua välillä sekoittaen ilman kantta vielä 5 minuuttia.

5. Purkita puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje kansi. Säilytä kylmässä.

 

Vinkki: Leikkaa neliön muotoinen kangaspala ja sido se kauniilla nauhalla tai rouvimmalla paperinyörillä marmeladipurkin kannen päälle. Kaunis pöydälle katettuna ja sopii myös lahjaksi!