Menu
A+ A A-

Tuoreet aamiaissämpylät

sampyla

Unelmoitko juuri paistetusta aamiaisleivästä? Kätevä vaihtoehto leipäkoneen ja puolivalmisteiden rinnalle on "leivo illalla - paista aamulla" -sämpylät.

Mitä pidempi nostatusaika, sitä kuohkeampaa leipää. Kokeile ja tee arjestasi luksusta!

12 kpl sämpylöitä

Tarvitset:

25 g hiivaa tai vastaava määrä kuivahiivaa (katso paketista ohjeet)

1 rkl siirappia

1 tl suolaa

2 rkl sulatettua margariinia (tai öljyä)

3 dl kylmää vettä

n. 8 dl vehnäjauhoja

 

Tee illalla:

(käyttäessäsi kuivahiivaa)

1. Laita lähes koko jauhomäärä kulhoon, sekoita tuorehiivaa vastaava määrä kuivahiivaa jauhoihin. Pieni osa jauhoista jätetään odottamaan leipomista.

2. Lisää sen jälkeen siirappi, suola, margariini ja vesi.

3. Rullaa pitkäksi tangoksi ja jaa 12 palaksi. Pyöritä pulliksi. Käytä säästeliäästi jauhoja estämään tarttuminen.

4. Peitä liinalla ja laita jääkaappiin.

 

(käyttäessäsi tuorehiivaa)

1. Murusta hiiva, lisää siirappi, suola ja margariini.

2. Lisää vesi ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää jauhot ja sekoita. Jätä pieni osa jauhoista leipomiseen.

3. Rullaa pitkäksi tangoksi ja jaa 12 palaksi. Pyöritä pulliksi. Käytä säästeliäästi jauhoja estämään tarttuminen.

 

Aamulla:

1. Lämmitä uuni 250 asteiseksi. Ota sämpylät jääkaapista ja anna niiden lämmetä huoneenlämmössä samalla kun uuni lämpenee eli noin vartin.

2. Keitä kahvi tai tee ja kata aamiaistarjotin valmiiksi.

3. Paista 10 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä. Tee koputustesti: jos sämpylän pohjaa koputtaessa ääni on ontto, on leipä kypsää. Nauti kiireettömästä hetkestä!