Menu
A+ A A-

Nopea eväs: tonnikala-pastasalaatti

tonnikalapastasalaattiTyöpaikkaruokalan ruoka ei enää maistu? Tai jos sellaista ei ole edes tarjolla. Tässä näppärä ja nopeasti valmistuva eväs, jota kannattaa tehdä vaikka parille päivälle. Vaihtelua saa vaihtamalla tonnikalan esimerkiksi pieneen lohifileepalaan tai savustettuun makrilliin. Valmiiksi kypsennettyjä paloja löytyy valmiina jokaiselta kalatiskiltä. Myös falafelpyörykät sopivat kalan tilalle. Samasta reseptistä syntyy hyvä salaatti myös ruokapöydässä tarjoiltavaksi.

tonnikalasalaatti eväs

Tarvitset:
riisipastaa tai esim. täysjyvämakaroneja
kananmunia
kirsikkatomaatteja
1 purkki tonnikalaa öljyssä
(kermaviiliä)
tuoretta basilikaa 

Tee näin:

1. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Valuta tonnikalapurkista neste pois.
3. Keitä kananmunia 8-10 minuuttia kiehuvassa vedessä.
4. Yhdistä pasta, tonnikala, kananmunat, tomaatit ja basilika annokseksi. Lisää halutessasi lusikallinen kermaviiliä tai salaatinkastiketta. Säilytä viileässä.