Menu
A+ A A-

Korvapuustit

KorvapuustitItsetehdyt korvapuustit ja kuppi kahvia tai kylmää maitoa. Siitä ei herkutteluhetki parane.

Leipäkoneella tai yleiskoneella sekoitettuna taikinasta tulee kuohkeaa varmemmin. Leipäkonetta käyttäessä voi taikinan antaa nousta koneessa ja katkaista virta esimerkiksi irroittamalla johdon seinästä ennenkuin kone aloittaa paistamisvaiheen. Yleensä kone on tässä vaiheessa noin 10 minuutissa. Todella kätevää ja helppoa!

Tarvitset:
2 1/2 dl kädenlämpöistä maitoa
50 g pehmeää margariinia tai voita
1/2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
3 tl kuivahiivaa

Täytteeseen: voita, kanelia ja sokeria
(1 kananmuna voitelemiseen, raesokeria)

Tee näin:
1. Mittaa aineet tarvikelistassa luetellussa järjestyksessä kulhoon tai leipäkoneeseen ja sekoita taikina kimmoisaksi.
2. Sekoita voimakkaasti jos teet pullaa käsin, jotta pullaan saadaan hyvä sitko.
3. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peiteltynä.
4. Kun taikina on noussut 15-30 minuuttia ja kohonnut pulleaksi, kauli taikina levyksi, sivele levylle ohuesti voita ja ripottele päälle tasainen kerros sokeria ja kanelia. Kääri rullalle ja leikkaa pieniksi korvapuusteiksi.
5. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja anna pullien kohota sillä välin uunipellillä liinalla peitettynä.
6. Riko kananmuna lasiin, sekoita kananmunan rakenne rikki haarukalla ja sivele munaseosta pullien pinnalle. Voit ripotella vielä raesokeria koristeeksi.
7. Paista noin 10-15 minuuttia.