Menu
A+ A A-

Leivos kuin unelma: marenkibrowniesleivokset

marenkibrownies1Upeita leivonnaisia syntyy kerralla isommallekin joukolle. Upean näköisissä leivonnaisissa on ihana suutuntuma - ja tietysti maku. Ulkonäön puolesta tämä sopii parempiinkin juhliin. Jos tarvitset leivonnaisia isommalle joukolle osana juhlatarjoilua, leikkaa leivonnaisista coctailpalan kokoisia. Taattu suosikki!

Tarvitset brownies-leivoksiin:
150 g voita tai margariinia
3 dl ruokokidesokeria tai tummaa muscovadosokeria
4 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
75 g tummaa suklaata rouhittuna

Tarvitset marenkeihin:
3 valkuaista
175 g hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria

Tee näin:
1. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi.
2. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten.
3. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää siivilän avulla seokseen. Lisää suklaarouhe.
4. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun noin 20 x 30 cm:n kokoiseen vuokaan.
5. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 20 min. Siirrä brownieslevy leivinpapereineen ritilälle jäähtymään.

6. Aloita marenkien valmistus. Lisää valkuaiset ja sokeri teräskulhoon tai -kattilaan.
marenkibrownies27. Kuumenna toisessa kattilassa vesi kiehuvaksi ja nosta valkuais-sokeriseosta sisältävä kattila kuumennetun kattilan päälle. Sekoita seosta, kunnes se on kuumaa ja sokeri täysin sulanutta. 
8. Ota marenkiastia pois lämmöstä ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos on tahmeaa, kiiltävää ja kuohkeata. Lisää vanilliinisokeri ja vatkaa vielä hetki.
9. Levitä marenki leivinpaperille samankokoiseksi levyksi kuin brownieslevy (20 x 30 cm).
10. Paista 150 asteessa noin 45 min. Sammuta uuni ja jätä uunin luukku raolleen. Anna marenkien kuivua kunnes uuni on jäähtynyt.

11. Viimeinen silaus alkaa. Kun sekä brownies- että marenkilevyt ovat jäähtyneet, lisää marenkilevy varovasti brownieslevyn päälle. Leikkaa helposti annosteltavan kokoisiksi neliöiksi.