Menu
A+ A A-

Jäätelöversio kuuluisasta Pavlova-kakusta

marengitPavlova-kakku on marenkilevyistä, pehmeästä sisuksesta ja hedelmistä koostuva kakku, joka on nimetty balettitanssija Anna Pavlovan mukaan. Uudenlaisen ja raikkaamman Pavlovan saat, kun yhdistät vaniljajäätelöön tuoreita mansikoita, vadelmia ja mustikoita sekä näitä marenkeja. Nopeaa, helppoa ja herkullista!

Tarvitset:
3 valkuaista
175 g hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
(halutessasi hieman elintarvikeväriä tai kaakaojauhetta)

Tee näin:

1. Lisää valkuaiset ja sokeri teräskulhoon tai -kattilaan.
2. Kuumenna toisessa kattilassa vesi kiehuvaksi ja nosta valkuais-sokeriseosta sisältävä kattila kuumennetun kattilan päälle. Sekoita seosta, kunnes se on kuumaa ja sokeri täysin sulanutta.
3. Ota marenkiastia pois lämmöstä ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes seos on tahmeaa, kiiltävää ja kuohkeata. Lisää vanilliinisokeri ja vatkaa vielä hetki.
4. Pursota marenkiseoksesta haluamasi muotoisia keksejä leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
5. Paista 150 asteessa noin 45 min, pieniä marenkeja hieman vähemmän aikaa. Sammuta uuni ja jätä uunin luukku raolleen. Anna marenkien kuivua kunnes uuni on jäähtynyt.