Menu
A+ A A-

Miten marjat pakastetaan oikein?

vadelmatKaikki marjat sopivat pakastettaviksi. Parhaimman lopputuloksen saa, kun ripottelee sekaan hieman hienoa sokeria. Pakastimeen sopivat myös hieman happamat omenat. Leikkaa omena lohkoiksi ja lado kerroksittain sokerin kanssa pakastusrasiaan.

Luumut ja kirsikat kannattaa pakastaa sokeriliemessä. Puolita luumut tai kirsikat ja poista kivi. Lado pakastusrasiaan. Peitä sokeriliemellä.

Sokeriliemi pakastamiseen
0.5 litraan kiehuvaa vettä lisätään 1/4 tl askorbiinihappoa (apteekista) ja noin 2 dl sokeria. Jäähdytä liemi ennenkuin kaadat sen rasioihin. Jätä purkit sentin tai pari vajaaksi, jolloin nesteellä on laajenemisvaraa pakastuessaan. Sokeriliemen voi halutessaan myös maustaa kanelilla, vaniljasokerilla tai esimerkiksi sitruunanmehulla.