Menu
A+ A A-

Tätä kokeilimme: Jamie Oliverin festariruoka savulohta ämpärissä

Savulohi 2Savustamisen salat avautuvat hetkessä, kun kokeilee tätä superhelppoa ohjetta. Täytyy sanoa, että epäily onnistumisesta säästyi aivan viime minuuteille asti. Mutta, kun olin maistanut ensimmäisen suupalan - olin vakuuttunut. Ihanan mehukasta ja sopivasti, vain aavistuksen savun makua mukana. Kokeilkaa tätä kesäretkellä, hupia riittää.

Nauti kala esimerkiksi sormiruokana salaatin ja fetajuuston kanssa.

Savulohi1Tarvitset:
1 pala lohifileetä tai esim. kokonainen filee puolitettuna (myös kalafileet sopivat)
suolaa
1 luomusitruuna
Kypsentämiseen: hiiltä, metallisanko, grillitikkuja tai pala metalliverkkoa, pyyheliina, puulastuja.

Tee näin:
1. Valmista hiilet joko nuotiota polttamalla tai valmiita hiiliä käyttämällä.
2. Pistele naulalla muutama ilmareikä ämpärin pohjaan.
3. Laita noin 10 cm kerros hiiliä ämpärin pohjalle (valmiit hiilet voi kuumentaa valmiiksi ämpärissä). Malta odottaa kunnes hiilet ovat aivan valmiita. Lisää niiden päälle kourallinen puulastuja (esim. kaupasta saatavia savustuslastuja tai vuole lepästä, kirsikka- tai omenapuusta puulastuja). Voit lisätä myös pienen pätkän katajan oksaa mukaan antamaan makua.
Savulohi 34. Asettele grillitikut tasaisin välein ämpärin päälle.
5. Mausta kala lihapuolelta runsaalla suolalla ja raasta sitruunan keltainen kuori kalan pintaan.
6. Nosta kalafilee nahkapuoli ylöspäin ämpärin päälle.
7. Peitä kala märällä pyyhkeellä.
8. Paista noin 10 minuuttia tai kunnes nahka irtoaa helposti kalasta.