Menu
A+ A A-

Grillilohi, joka onnistuu uunissakin

kuva-102Kirjolohifilee, tai oikeastaan mikä tahansa ruodoton filee sopii valmistettavaksi näin.

Ruodottomana ja nahattomana se sopii kalaruokien epäilijöillekin. Tosin herkuttelijat grillaavat nahan rapsakaksi ja lisäävät ne annokseen. 

Seuraksi sopii perunat, perunamuusi tai salaatti, tai tarjoile saaristolais- tai ruisleivän päällä iltapalana.

Tarvitset:
1 kalafilee
suolaa
mustapippuria
creme fraichea, kermaviiliä tai maustamatonta jogurttia
sipulinvarsia tai purjoa

Tee näin:
1. Aseta suolattu ja pippuroitu kalafilee nahkapuoli ylöspäin leivinpaperilla peitettyyn astiaan.
2. Grillaa niin kauan kunnes nahka irtoaa helposti.
3. Lisää päälle vielä varovasti suolaa sekä maun mukaan mustapippurirouhetta.
4. Lisää 2-4 ruokalusikallista creme fraichea (kuvan kalaan lisättiin vähärasvaista turkkilaista jogurttia ja hieman reilummin. Lisää päälle sipuli- tai purjosilppu.